SEGRE

POLÍTICA CATALANA

El Govern té una contraoferta als comuns perquè recolzin els comptes

El president de la Generalitat, Quim Torra.

Torra avisa que sense una proposta de Sánchez no permetran la tramitació dels pressupostosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president, Quim Torra, va anunciar ahir que el Govern traslladarà una “contraoferta” als comuns perquè reconsiderin la seua negativa actual a donar suport als Pressupostos catalans del 2019 i s’obrin de nou a avalar tramitar els comptes pròximament al Parlament. Durant la sessió de control al Govern al Parlament, Torra va animar els comuns a formar una “unitat” al Govern no només a favor de trobar una solució dialogada al conflicte de Catalunya, sinó també a l’hora de poder aprovar uns comptes per a aquest any.

La líder dels comuns a la Cambra, Jéssica Albiach, va iniciar la intervenció criticant que el Govern “no té rumb i dóna tombs en el tema nacional”, però va destacar que sí que comparteix amb la Generalitat la crítica al judici de l’1-O i la defensa dels presos sobiranistes. Albiach va retreure a l’Executiu, que va denominar Govern Torra-Aragonès, ser “incapaç de presentar uns pressupostos socials”, motiu pel qual el cap de setmana passat van decidir suspendre les negociacions. Tanmateix, després de la crítica inicial, la líder dels comuns va decidir utilitzar el seu torn per denunciar que el judici als dirigents independentistes encausats per impulsar l’1-O és “infame”.

Els comuns critiquen que l’Executiu és “incapaç de presentar uns pressupostos socials”

Torra, per la seua part, li va donar les gràcies per la intervenció de forma “emocionada” i va afirmar que la intervenció va en la línia de la sintonia que va trobar a la taula del diàleg entre Torra i els representants de JxCat, ERC, PSC i els comuns, per abordar el conflicte polític a Catalunya celebrada dimarts a la Generalitat.

tracking