SEGRE

PANORAMA

El Suprem notifica als presos que el judici arrancarà el dimarts dia 12

Malgrat haver demanat més temps per preparar la defensa || Sánchez, a Estrasburg per donar suport als tribunals espanyols i Buch carrega contra el Codi Penal

Els presos van fer pública aquesta fotografia quan es trobaven a la presó de Lledoners.

Els presos van fer pública aquesta fotografia quan es trobaven a la presó de Lledoners.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els presos de Soto del Real van rebre ahir la notificació judicial per presentar-se davant del Tribunal Suprem el 12 de febrer. Alguns advocats defensors han sol·licitat als magistrats que donin més temps per tenir totes les proves i documents aportats per les defenses i que encara no se’ls han entregat. Alerten que en cas contrari hi hauria vulneració del dret a la defensa i a un judici just. El tribunal que jutjarà l’1-O té les peticions sobre la taula pendents de resoldre però la notificació als presos pressuposa que les peticions de retardar el judici almenys tres setmanes quedarà desestimada.

El vicepresident, Pere Aragonès, no podrà assistir com a públic al judici fins que no declari com a testimoni. El mateix passaria amb qualsevol de les més de cinc-centes persones citades, de Mariano Rajoy a Roger Torrent. Qui sí que hi podrà assistir serà el president, Quim Torra, que tindrà un tracte preferent per ser autoritat pública espanyola.

El conseller Bosch anuncia la visita a les principals capitals europees per explicar “la veritat”

Per la seua banda, el president del Govern central, Pedro Sánchez, viatja avui a Estrasburg (França) per a una visita institucional al Consell d’Europa i el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) en la qual vol posar en relleu la fortalesa de l’Estat de Dret a Espanya, segons fonts del seu Executiu.

Una idea que no comparteix el conseller d’Interior, Miquel Buch, que ahir va criticar que “el Codi Penal ha servit per retorçar-ho tot i acusar de sedició i rebel·lió persones que només van posar urnes”.

En aquest context, la presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, defensa la unitat amb l’independentisme davant el “judici infame” de l’1-O, que hauria “d’avergonyir qualsevol demòcrata”. Els sindicats de Comissions Obreres i UGT de Catalunya, pel seu costat, van reclamar ahir “imparcialitat” i “integritat” als magistrats.

Visita a la presó, mobilitzacions i vaga registrada El president, Quim Torra, preveu visitar aquest cap de setmana els presos independentistes a la presó davant de la proximitat del judici, que es preveu que arranqui dimarts que ve. Ha avançat un dia el Consell Ecexutiu de la setmana vinent, perquè no coincideixi amb el començament de la vista oral al Suprem. Tot això mentre es posen en marxa una sèrie de mobilitzacions. La Intersindical ja ha registrat la convocatòria de vaga per al 21 de febrer, mentre que dies abans, en concret dissabte de la setmana vinent dia 16, partits i entitats sobiranistes preveuen una gran manifestació a Barcelona amb la intenció, entre altres punts, de mantenir una mobilització constant al llarg de tot el judici al Suprem.

tracking