SEGRE

PANORAMA

Artadi: “Els ha faltat valentia”

El Govern acusa Sánchez de cedir davant de la “ultradreta” i el culpa de trencar el diàleg || El PDeCAT registra la seua esmena als pressupostos estatals i ERC no pensa retirar la seua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les paraules de la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, donant per trencat el diàleg amb els independentistes van tenir una rèplica immediata des del Palau de la Generalitat. Així, la portaveu del Govern, Elsa Artadi, va lamentar que als socialistes els hagi faltat “valentia i coratge” davant de la pressió de “la dreta i la ultradreta”. “Amb aquest pas enrere, el Govern de l’Estat està donant per bons els arguments exhibits per Casado, Rivera i Abascal”, va concloure. En la mateixa línia, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va subratllar que ha estat l’Executiu central el que “ha abandonat l’espai de diàleg”. “Nosaltres no ens en anirem, nosaltres continuarem a la taula de diàleg”, va assenyalar. Al seu torn, va advertir que “no acceptarem que se’ns demani renunciar a les nostres conviccions per asseure’s a negociar”, en resposta a Calvo, que havia titllat d’“inacceptable” la proposta de l’independentisme de celebrar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. En sintonia amb les paraules d’Artadi i Aragonès, Carles Puigdemont, des de Waterloo, va posar el focus en el fet que els organitzadors de la manifestació de demà ja han aconseguit el seu objectiu. “Les paraules diàleg i relator posades en una mateixa frase provoquen aquest efecte”, va afirmar el líder de JxCat. També la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, d’ERC, va arremetre contra els socialistes i els va acusar de “fer la genuflexió davant de la dreta i la ultradreta”.

En paral·lel, els diputats del PDeCAT van registrar ahir al Congrés dels Diputats la ja anunciada esmena a la totalitat al projecte de pressupostos generals de l’Estat. Per la seua banda, la lleidatana Marta Vilalta, portaveu d’ERC, va advertir que el seu partit no té intenció de retirar l’esmena contra els comptes socialistes que va registrar dimarts. “De moment ERC no ha canviat el seu posicionament. L’esmena està presentada i absolutament registrada”, va indicar. Així mateix, la secretària general dels republicans, Marta Rovira, va reivindicar la necessitat de seguir amb el diàleg entre l’Estat i la Generalitat, amb independència de si tiren endavant o no els comptes. “Fa falta una solució política al marge de si es tramiten o no els pressupostos”, va asseverar. D’altra banda, el líder del PNB, Andoni Ortuzar, va demanar al PDeCAT que doni “més temps” a Sánchez i permeti tramitar els comptes.

tracking