SEGRE

CRISI SOCIETAT

Els Armilles Grogues no afluixen i encadenen 13 setmanes de mobilització

Disminueix el nombre de participants

Membres dels Armilles Grogues, ahir, davant de les forces de l’ordre als carrers de París.

Membres dels Armilles Grogues, ahir, davant de les forces de l’ordre als carrers de París.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Armilles Grogues van sortir ahir per tretzè dissabte consecutiu als carrers de París per protestar contra les polítiques del Govern d’Emmanuel Macron. Tanmateix, les xifres de mobilització van ser menors que les d’altres jornades de mobilització i, al migdia, les forces de seguretat van comptabilitzar 4.000 manifestants a París i a 8.000 més repartits per la resta de França, en ciutats com Bordeus, Marsella, Niça, Montpeller, Rouen o Caen.

Els enfrontaments més importants a la capital gal·la van tenir lloc als voltants de l’Assemblea Nacional i es van desencadenar quan un grup d’Armilles Grogues va intentar forçar el reixat que envolta el recinte parlamentari. Va ser en aquell moment quan els agents van llançar granades lacrimògenes.

Un home perd una mà a l’explotar-li una granada lacrimògena llançada per la Policia

Un manifestant va agafar un d’aquests artefactes amb la mà per llançar-lo de nou contra els policies. Tanmateix, va esclatar abans que el deixés anar, amb la qual cosa li va destrossar la mà, que li va ser amputada per l’explosió. Els bombers van haver d’evacuar el ferit a un centre hospitalari.

L’epicentre de la protesta d’ahir es va centrar en la llei que l’Assemblea Nacional va aprovar aquesta setmana en primera lectura i que busca controlar les accions violentes que es produeixen en paral·lel a les manifestacions.

D’altra banda, la popularitat assolida per aquest moviment contestatari contra Macron ha provocat que fins a quatre plataformes diferents s’arroguin la legitimitat de representar els Armilles Grogues com a partit polític. “Tenen tota la llibertat a presentar-se a títol personal, però no amb el nom nostre”, va dir Éric Drouet, el rostre més visible dels Armilles Grogues.

tracking