SEGRE

POLÍTICA TRIBUNALS

Més de 400 edils demanen un judici imparcial i la llibertat dels presos

Alcaldes del PDeCAT, ERC, Comuns, CUP i PSC a l’ajuntament de Barcelona

Amb accent de Lleida - L’acte a l’ajuntament de Barcelona va comptar amb nombrosa presència lleidatana, com els presidents dels consells del Segrià i el Pallars Jussà; els alcaldes de Mollerussa, Almacelles, la Seu d’Urgell, Albesa, Alpica ...

Amb accent de Lleida - L’acte a l’ajuntament de Barcelona va comptar amb nombrosa presència lleidatana, com els presidents dels consells del Segrià i el Pallars Jussà; els alcaldes de Mollerussa, Almacelles, la Seu d’Urgell, Albesa, Alpica ...SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de quatre-cents alcaldes catalans van demanar ahir que el judici sobre el procés sobiranista que començarà demà sigui “just i imparcial”, i la llibertat immediata dels presos sobiranistes perquè puguin assistir en llibertat al judici del Tribunal Suprem (TS). Així ho reclama el manifest llegit durant l’acte Llibertat, justícia i democràcia, que es va celebrar a l’ajuntament de Barcelona i organitzat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en col·laboració amb el consistori.

Van llegir el manifest sis alcaldes, entre ells el de Les, Emilio Medan (Unitat d’Aran-PSC), representants també del PDeCAT, ERC, CUP, CatComú i Demòcrates. També van exigir el “respecte als drets fonamentals com són el dret de reunió i manifestació, el dret de participació política i la llibertat d’expressió i d’informació.” El manifest va expressar el seu suport a tots els dirigents polítics i socials “perseguits amb acusacions infundades” i a les seues famílies, i va reivindicar que posar urnes no és cap delicte. Així mateix, va defensar la necessitat d’“una solució política i democràtica al conflicte entre Catalunya i Espanya a través del diàleg sense condicions”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va puntualitzar que no es tractava de cap acte “independentista”, sinó en “defensa dels drets i llibertats fonamentals”, i va reclamar al president Pedro Sánchez que insistís en el diàleg.

D’altra banda, avui culminarà el compte enrere per al judici que ha de començar demà al Tribunal Suprem. Partits i entitats sobiranistes llançaran un nou cicle de protestes, que inclourà tres manifestacions i una vaga general. Demà han demanat als catalans que es concentrin a les 12 hores i durant 10 minuts davant dels seus respectius centres de treball, i a la tarda s’han convocat marxes a Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona i Tortosa. El dissabte 16 de febrer organitzaran una manifestació a la Gran Via de Barcelona i el sindicat CSC ha convocat vaga general per al 21. I, com a novetat, una manifestació a Madrid el 21 de març.

tracking