SEGRE

POLÍTICA CONFLICTE CATALÀ

PP, Cs i Vox reuneixen només 45.000 persones a la manifestació per la “traïció” de Sánchez

Casado, Rivera i Abascal mostren la unió de la dreta davant de milers de manifestants amb presència massiva de banderes d’Espanya || Els organitzadors eleven la xifra fins als 200.000 participants

Manifestants amb una pancarta en la qual es demanava la dimissió de Pedro Sánchez.

Manifestants amb una pancarta en la qual es demanava la dimissió de Pedro Sánchez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només unes 45.000 persones es van concentrar ahir a la plaça de Colón de Madrid per denunciar una “traïció” i la “humiliació sense precedents” a l’Estat per part del president del Govern, Pedro Sánchez, al “clavar una punyalada per l’esquena a la llei” en la seua negociació amb els independentistes catalans, per la qual cosa van exigir la convocatòria immediata d’eleccions. Convocats per PP, Ciutadans i Vox, 45.000 persones, segons la delegació del Govern, i prop de 200.000, segons PP i Ciutadans, van coincidir en la necessitat de mantenir la unitat d’Espanya al crit de “no es negocia”.

L’acte de protesta es va desenvolupar sota la presència massiva de banderes d’Espanya i sense símbols ni logos dels partits. Els líders van fer els seus discursos abans de començar la protesta i el manifest final va ser llegit pels periodistes Carlos Cuesta, María Claver i Albert Castillón en què es va acusar el Govern de cedir al “xantatge” dels independentistes, que volen “destruir la convivència ciutadana” a Espanya, i més en concret s’acusava Pedro Sánchez per renunciar “a defensar la dignitat dels espanyols, amb l’únic objectiu de mantenir-se en el poder”. “Davant aquells que volen destruir la nostra pàtria, som aquí per dir alt i clar que la unitat d’Espanya no es negocia”, va assegurar el periodista Albert Castillón per acabar amb un “Visca la Constitució, visca Espanya!”

La protesta va acabar amb una de les imatges més esperades, Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal posant junts sobre la tribuna col·locada al monument al descobriment d’Amèrica. En els moments previs a l’acte, van intervenir els líders del PP, Ciutadans i Vox, els tres partits convocants. El del PP, Pablo Casado, va assegurar que el temps de Sánchez “s’ha acabat” i que comença “la reconquesta del cor dels espanyols”. Casado va celebrar que “l’Espanya dels balcons” hagi “baixat al carrer”. “Tenim d’aquí a cent dies eleccions i l’Espanya dels balcons ha d’anar a les urnes perquè el resultat sigui una censura a l’actuació del Govern socialista de Pedro Sánchez”, segons el líder del PP. El president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar “eleccions ja”. “A Sánchez se li acaba l’escapada. Avui hi ha un abans i un després en aquesta legislatura”, va assegurar Rivera, per a qui la marxa va demostrar com “milers d’espanyols diuen no a Sánchez i a Espanya, no als separatismes”. Per la seua part, el líder de Vox, Santiago Abascal, va exigir que se suspengui l’autonomia de Catalunya i que es detingui el president català, Quim Torra. “El cop ha de sufocar-se fins a les últimes conseqüències amb la detenció dels seus responsables i els seus conspiradors”, va subratllar. Un autobús va portar alguns lleidatans a participar en l’acte.

El secretari general del PSOE va afirmar que respectava la concentració però va matisar que es va convocar contra una persona que quan va estar a l’oposició va ser “lleial”. En aquest punt, va recordar el seu suport a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya quan governava Mariano Rajoy.

Pedro Sánchez acusa la dreta d’enfrontar els espanyols

El president del Govern, Pedro Sánchez, va acusar “les dretes” d’enfrontar els espanyols amb la concentració que es va celebrar a Madrid i els va retreure que actuïn contra una persona que com a líder de l’oposició va estar “al costat del Govern” quan va ser necessari. Durant l’acte de presentació del candidat socialista a l’alcaldia de Santander, Pedro Casares, Sánchez va assegurar que el que fa ara el Govern socialista és treballar per la unitat d’Espanya, “que significa unir els espanyols i no enfrontar-los com fan les dretes a la plaça de Colón avui”.

Manifestants amb una pancarta en la qual es demanava la dimissió de Pedro Sánchez.

Manifestants amb una pancarta en la qual es demanava la dimissió de Pedro Sánchez.EFE

tracking