SEGRE

Torra exigeix a Sánchez el "dret a l'autodeterminació"

El president de la Generalitat insisteix en les condicions per aixecar el veto als pressupostos de l’Estat.

Torra, durant l'entrevista a Catalunya Ràdio aquest matí.

Torra exigeix a Sánchez concretar "el relator" i el "dret a l'autodeterminació"Generalitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dilluns que ell segueix "cargolat" la taula de diàleg i ha exigit al president del Govern estatal, Pedro Sánchez, que al paper de l’acord consti la "concreció en el relator internacional" i el "dret a l’autodeterminació".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Torra ha assegurat que serà "fidel" al "mandat" de l’autodeterminació, per la qual cosa ha insistit en les condicions perquè ERC i PDeCAT puguin aixecar el veto sobre els Pressupostos Generals de l’Estat. Ha indicat que hi hauria d’haver al paper de l’acord "concreció en el relator internacional" i "dret a l’autodeterminació", i incloure la petició que va verbalitzar ERC sobre el "final de la repressió", en el sentit que hi hagi un compromís que no es repetiran "detencions arbitràries" com la dels dos alcaldes de la CUP a Girona fa setmanes, ha detallat Torra.

El president català ha remarcat que a partir d'aquest dimarts "es concentrarà en el judici", però sense tancar la porta que pugui arribar una oferta del Govern espanyol abans de la votació de les esmenes a la totalitat dels Pressupostos, dimecres.

En aquest sentit, Torra, després de considerar que el Govern central s’ha aixecat de la taula de diàleg, ha assegurat que ell segueix "cargolat" a la mateixa. No obstant això, ha remarcat que és Pedro Sánchez qui s’ha de decidir: "Davant del fracàs de la ultradreta i la pinça que fa la vella i rància guàrdia del PSOE, el president Sánchez ha de tenir el valor de trencar amb tot això i escoltar a la societat espanyola, i per una vegada escoltar també el clamor per la democràcia, la llibertat i els drets dels pobles," ha dit.

tracking