SEGRE

Comença el judici del 'procés'

Durant la primera vista s’estudien les qüestions prèvies plantejades per les defenses

Comença el judici del 'procés' al Tribunal Suprem

Comença el judici del 'procés' al Tribunal SupremRTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha iniciat ja el judici del "procés", en el qual hi ha acusats dotze líders independentistes, inclòs l’exvicepresident Oriol Junqueras, pel procés sobiranista català que va derivar en la celebració de l’1-O i la declaració unilateral d’independència de Catalunya (DUI). Entorn de 20 minuts després de l’hora prevista, el judici ha començat amb tots els acusats asseguts a la banqueta dels acusats, davant el tribunal. Durant la primera vista s’estudiaran les qüestions prèvies plantejades per les defenses, amb les quals sol·licitaran previsiblement la suspensió del procés.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i dos dels seus consellers, la de Justícia, Esther Capella, i el de Territorio, Damiá Calvet, presencien aquesta primera jornada des de l’interior de la Sala de Plens del Suprem, on ja s’està celebrant el judici. També dos representants del Parlament català i dos del parlament basc.

La Fiscalia demana per als dotze acusats penes que oscil·len entre els 7 i 25 anys de presó pels delictes de rebel·lió, malversació i desobediència, mentre que l’Advocacia de l’Estat les rebaixa a entre 7 i 12 anys de presó en acusar per sedició. Vox, acusació popular, demana condemnes de 24 a 74 anys.

SEGUEIX EL DIRECTE

tracking