SEGRE

Torra assistirà a les declaracions de Forcadell i els Jordis

Torra assistirà a les declaracions de Forcadell i els Jordis

Torra assistirà a les declaracions de Forcadell i els JordisEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, assistirà a les pròximes declaracions de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i dels Jordis en el judici del "procés" al Tribunal Suprem. Fonts del Govern han assenyalat que Torra, que aquest presencia la vista oral com a màxim representant de l’Executiu català al Saló de Plens, tornarà novament a l’Alt Tribunal quan es produeixin aquestes tres compareixences.

El president vindrà quan declari Forcadell pel seu antic càrrec de presidenta de la cambra catalana, quant a Jordi Sánchez per pertànyer ambdós a JXCat i acudirà a escoltar Jordi Cuixart per la seua amistat i els seus llaços amb l’organització Ómnium Cultural, de la qual Torra també va ser president. Quant a la resta d’acusats -tots ells exconsellers- la intenció del Govern -que té dos places assignades per seguir el judici- és que cada acusat estigui acompanyat pel seu homòleg actual en l’Executiu.

El dubte sorgeix amb Oriol Junqueras ja que el seu successor a la vicepresidència, Pere Aragonés, no podrà assistir a la compareixença del líder d’ERC en ostentar la condició de testimoni en la causa, de manera que el Govern encara no sap qui vindrà aquell dia.

D’altra banda, les fonts han qualificat de "freda" la trobada de Torra amb el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, que no ha sortit de l’"estrictament protocol·lari". No li ha demanat res ni  Lesmes li ha ofert res, han puntualitzat les fonts.

tracking