SEGRE

ESNOTICIA

Carles Puigdemont: “És una prova d'estrès a la democràcia espanyola”

Torra veu el judici com una “revenja” i augura que la causa arribarà a Europa || Torrent: “S’ha d’abordar amb democràcia, no amb el Codi Penal”

Puigdemont diu que segueix a disposició del Parlament per a la seua investidura

Puigdemont diu que segueix a disposició del Parlament per a la seua investiduraEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va considerar ahir que el judici als líders independentistes és una “prova d’estrès per a la democràcia espanyola” i per al seu sistema judicial. En roda de premsa a Berlín, va assegurar que aquest judici no hauria de celebrar-se perquè “no hi ha raons jurídiques, no hi ha proves i no hi ha crim”, i va confiar que l’Estat rectifiqui i absolgui tots els encausats.

“Durant el judici, es desemmascararan moltes de les construccions que ens han portat fins aquí. No oblidem que l’única acusació particular és la d’un partit d’ultradreta franquista, Vox, la qual cosa demostra que és un judici polític”, va afirmar.

Segons Puigdemont, els encausats estan donant un exemple i defensen els 2,3 milions de catalans que van votar l’1 d’octubre, fossin o no independentistes.

Per la seua part, el president de la Generalitat, Quim Torra, va denunciar que el judici de l’1-O representa “un acte de revenja” contra el poble de Catalunya i va augurar que aquesta causa acabarà als tribunals europeus i internacionals.

Al seu torn, el president del Parlament, Roger Torrent, que també es va concentrar al davant del Tribunal Suprem a Madrid, va avisar que no deixaran de defensar la seua postura independentista, que va qualificar de “conflicte polític” que s’ha d’abordar “amb democràcia i política” i no amb el Codi Penal.

En aquest sentit, representants de diverses entitats i partits polítics van fer ahir a la tarda una crida a “ajuntar totes les forces disponibles” de “diverses sensibilitats polítiques i ideològiques” per “sortir al carrer de forma unida i sostinguda” davant del judici de l’1 d’octubre.

Al davant dels milers de persones concentrades a la plaça de Catalunya de Barcelona, van exposar que el judici “marcarà un abans i un després” i per això han dit que s’ha d’actuar des de la “pluralitat d’acords polítics, socials, sindicals i veïnals”.

En un altre ordre de coses, el ple del Tribunal Constitucional ha decidit per unanimitat anul·lar la resolució del Parlament de Catalunya del gener de l’any passat en la qual va proposar Carles Puigdemont com a candidat a president de la Generalitat malgrat trobar-se fugit de la Justícia.

tracking