SEGRE

ESNOTICIA

El PP s'atribueix haver assegut al banc dels acusats els líders del procés

El PSOE demana que no es polititzi el judici i “deixar parlar la política” || Ciutadans recrimina als acusats que “s’ho haurien d’haver pensat abans d’incomplir la llei”

El PP s'atribueix haver assegut al banc dels acusats els líders del 'procés'

El PP s'atribueix haver assegut al banc dels acusats els líders del 'procés'PP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, va demanar ahir que no es polititzés el judici del procés al Tribunal Suprem i “deixar parlar la política”. Va afirmar que els líders encausats no ho estan per les seues idees polítiques, sinó per les seues actuacions “qualificades com a delictes molt greus”. Per això, va sol·licitar que no es polititzi aquest procés i es deixi parlar la justícia, defensant que el judici serà “transparent”. Per la seua banda, el líder del PP, Pablo Casado, va atribuir al seu partit que el judici se celebri al Suprem i no al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que la seua formació va presentar un recurs a l’Estatut, atès que, segons Casado, els jutges del TSJC han estat nomenats pels partits sobiranistes. Va acabar afirmant que “ara és el temps de la justícia i la Constitució”. Així mateix, va assegurar que tots els líders processats estan asseguts al banc dels acusats del Suprem perquè hi va haver un Govern popular que ho va facilitar.

Cunillera afirma que serà un judici amb “totes les garanties” i demana que no es qüestioni a la Justícia

Així mateix, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va assegurar que el judici tindrà “totes les garanties”. També va sol·licitar que no es qüestioni ni s’intenti influir en la justícia i va defensar la retransmissió en directe del judici. Pel que fa als socialistes europeus, van apel·lar al diàleg com a via per resoldre una crisi que consideren “política”. Una cosa a què també van donar suport els Verds europeus. Per la seua part, el president de Cs, Albert Rivera, va demanar que no es pressioni els jutges i va afirmar que intenten “posar-los pressió, fins i tot assetjar-los a Catalunya”. Va aprofitar per retreure als líders independentistes que, en comptes de “lamentar-se ara del que ha passat, haurien d’haver-s’ho pensat abans d’incomplir la llei”. També va exigir que es respecti la sentència i no s’indulti els presos.

Podem veu el judici com una persecució a l’independentisme

El diputat de Podem a l’Assemblea de Madrid Raúl Camargo i la regidora d’Ara Madrid a l’ajuntament de la capital Rommy Arce es van sumar ahir, en la seua condició d’anticapitalistes, a la concentració a favor dels presos catalans convocada davant el Tribunal Suprem, mentre se celebra el judici dels líders del procés. Tots dos van afirmar que aquest es tracta d’una “persecució judicial” a l’independentisme català portada a terme per una “minoria perillosa” concentrada a Colón diumenge passat i que es caracteritza per la seua “catalanofòbia”. D’altra banda, el portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, va avisar Justícia que “està sent observada” i que espera que els dotze acusats siguin absolts.

tracking