SEGRE

La Fiscalia: "És un judici en defensa de la democràcia"

"Ningú no és o ha sigut perseguit per les seues idees", ha afirmat Javier Zaragoza

La Fiscalia:

La Fiscalia: "És un judici en defensa de la democràcia"RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal Javier Zaragoza ha afirmat aquest dimecres en la segona jornada del judici del "procés" que aquest és "un judici en defensa de la democràcia espanyola i de l’ordre constitucional" i ha advertit que "ningú no està per sobre de la llei i actuar al marge de la legalitat no pot quedar impune".

"Ningú no és o ha sigut perseguit per les seues idees", ha assenyalat el fiscal del Tribunal Suprem en resposta als al·legats que van desplegar ahir les defenses dels 12 líders independentistes, que van plantejar el judici com una causa general contra l’independentisme que vulnera drets fonamentals. "Res més lluny de la realitat", ha dit Saragossa davant les afirmacions que el que es jutjarà en aquest procediment és "la capacitat de la democràcia espanyola per tolerar la discrepància política i la protesta ciutadana", com van assenyalar algunes defenses. És més aviat, segons el fiscal, "un judici en defensa de la democràcia espanyola, en defensa de l’ordre constitucional que va consagrar la Constitució de 1978".

Afirmar que els acusats estan sent jutjats per les seues idees "és una fal·làcia de colossals dimensions que ha de ser proclamada als quatre vents", ha assenyalat Zaragoza, qui ha insistit que en aquesta causa "no es persegueix una ideologia que pot ser defensada en un sistema democràtic" sinó unes accions per les quals es va tractar d’"imposar un determinat plantejament polític als altres".

Zaragoza ha recalcat que l’exercici dels drets polítics no justifica substituir la Constitució per una "legalitat paral·lela", "imposar coactivament un procés de segregació territorial", desobeir de forma "reiterada, sistemàtica i contumaç" al Tribunal Constitucional i "cridar, incitar, promoure o agitar milers de ciutadans que com a murs humans han protegit urnes i centres electorals sabent que se’ls abocava al xoc violent".

I ha recordat el cas de la consulta del 9 N, per la qual va ser inhabilitat l’expresident Artur Mas, en la qual es van pretendre exercir els drets polítics al marge de les lleis i es van vulnerar els drets de la resta de ciutadans que no van intervenir en el procés, una "majoria social silenciosa de Catalunya, que representa gairebé un 60 % del cens electoral que no va participar en aquesta votació".

Per això, ha dit el representant de la Fiscalia, "a ningú no ha d’estranyar-li que la Justícia penal reaccioni" davant d’acusats que "violen les normes més elementals de la convivència i ho fan mitjançant l’execució d’actes d’enorme gravetat que suposen una greu agressió a l’ordre constitucional".

tracking