SEGRE

REGNE UNIT BREXIT

May, decidida a persuadir la UE per aconseguir una sortida “digna”

May demana als diputats “temps” per negociar amb Brussel·les

Theresa May.

Theresa May.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, no es rendeix i, quan falten quaranta-cinc dies per al Brexit, segueix decidida a aconseguir que la Unió Europea accedeixi a introduir els canvis necessaris a l’acord de sortida que aconsegueixin que el Parlament li doni el beneplàcit i dur a terme “el divorci” de la UE el 29 de març.

Els seus esforços més grans se centren a modificar la salvaguarda irlandesa del document, una garantia ideada per evitar el restabliment d’una frontera dura entre Irlanda del Nord i la República d’Irlanda i per a la qual May ha plantejat tres alternatives que ha traslladat al bloc comunitari.

Així ho va confirmar ahir, durant la compareixença a la Cambra dels Comuns per donar informació actualitzada als diputats sobre la situació del procés del Brexit, abans de la votació a la segona moció “neutra” esmenable presentada pel Govern, que es produirà demà dijous.

Per això, la primera ministra del Regne Unit va demanar als diputats “una mica de temps” per “completar el procés” de negociació amb la Unió Europea i presentar al Parlament noves garanties que permetin salvar les reticències a l’actual Tractat de Retirada.

Per la seua part, la Comissió Europea va proposar allargar tres mesos les autoritzacions de seguretat per a certes parts de la infraestructura ferroviària de l’Eurotúnel, que uneix França amb el Regne Unit sota el canal de la Mànega, per evitar les possibles interrupcions del servei en cas d’un Brexit sense acord, segons van informar fonts comunitàries.

tracking