SEGRE

ESNOTICIA

"No ens enganyem, no és un judici, és una vergonya"

Més de dos mil persones es concentren a Ricard Viñes || Vaga estudiantil en diversos instituts i incidències a la UdL

A Lleida ciutat i comarques

IMATGES. Protestes i concentracions contra el judici del 'procés'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de dos mil persones es van concentrar ahir a la plaça Ricard Viñes per protestar “contra el judici de la vergonya”. Taula per la Democràcia va elegir aquesta plaça perquè és on va estar l’últim dels acusats que va venir a Lleida abans de ser empresonat, Jordi Cuixart, el setembre del 2017. La presidenta d’Òmnium Cultural a Lleida, Montserrat Torres, va afirmar que “cal deixar clar que estem en contra d’aquesta ofensiva contra els valors democràtics”, paraules que els presents van contestar amb càntics com “no és un judici, és una vergonya” i crits de “llibertat i independència”. Posteriorment, membres de l’Advocacia per la Democràcia van llegir fragments de les acusacions per part de la Fiscalia “perquè vegeu les barbaritats amb què se’ls acusa” i es van negar a llegir les acusacions de l’advocacia de l’Estat i de Vox “perquè no se’ls ha de donar protagonisme”.

Finalment, van alertar que no “ens deixem enganyar, perquè no és un judici, sinó un atemptat contra els drets humans”. Per finalitzar, es va llegir el manifest, que va recalcar que el judici “marcarà un abans i un després”, es va animar a secundar la vaga general del 21 de febrer i anar a les manifestacions de Barcelona i Madrid, el 16 de febrer i 16 de març, respectivament.

Durant la jornada d’ahir, el 70% dels estudiants del Màrius Torres va fer vaga, el 65% a la Caparrella, el 57% al Guindàvols, el 73% al Torre Vicens i el 40% al Josep Lladonosa. Així mateix, els CDR van bloquejar amb cadenes entrades al Rectorat, van tallar el pont de la Universitat i Rovira Roure a l’altura d’Agrònoms i van denunciar que els Mossos van identificar “aleatòriament” tres persones.

A Lleida ciutat i comarques

IMATGES. Protestes i concentracions contra el judici del 'procés'

Els concentrats a Ricard Viñes van cantar ‘Els Segadors’ al finalitzar la protesta.

Els concentrats a Ricard Viñes van cantar ‘Els Segadors’ al finalitzar la protesta.ÍTMAR FABREGAT

tracking