SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Serra i Todó, absolts en el cas de sobresous a CatalunyaCaixa

Amb la resta dels exdirectius encausats || L’Audiència de Barcelona considera que no hi ha delicte ni en la pujada salarial ni en el procés de la seua aprovació

Imatge de Narcís Serra i Adolf Todó, durant el judici a l’Audiència de Barcelona.

Imatge de Narcís Serra i Adolf Todó, durant el judici a l’Audiència de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona va absoldre ahir l’expresident de CatalunyaCaixa Narcís Serra i l’exdirector general de l’entitat Adolf Todó en el cas dels sobresous abonats el 2010 a l’antiga cúpula d’aquesta entitat bancària. A mitjans de novembre, la Fiscalia va rebaixar de quatre a tres anys la petició de presó per als dos, però el tribunal va considerar que “no existeix comportament delictiu ni en els augments de sou ni en el procés que va portar a l’aprovació”. El tribunal va absoldre també els altres trenta-nou membres del Consell d’Administració que estaven acusats, entre els quals hi havia el president d’Enagás, Antoni Llardén, que aleshores era vicepresident segon de l’entitat. El tribunal afirma que els fets declarats provats “no són constitutius” ni d’un delicte d’administració deslleial ni d’un d’apropiació indeguda, al contrari del que sostenien la Fiscalia, el FROB i l’acusació popular que exercia la CUP.

En el cas de Serra, la sentència afirma que “lluny de pretendre causar un perjudici patrimonial a l’entitat”, perseguia “el màxim rendiment” i “retenir l’equip directiu mitjançant remuneració que els fos atractiva”. Pel que fa a Todó, la sentència afirma que va ser l’únic afavorit per la pujada salarial de l’any 2010, però assenyala que fins i tot el Banc d’Espanya coincidia en com d’imprescindible” era “el seu manteniment a la direcció general” de la caixa, per la qual cosa conclou que la seua conducta tampoc encaixa “en el delicte d’administració deslleial”.

Les pujades de sous es van produir quan la caixa patia una greu crisi amb un forat econòmic

La Fiscalia basava les acusacions en dos augments de sou acordats pel Consell d’Administració d’aquesta entitat financera: un que es va adoptar el 19 de gener del 2010, que va fer que el salari fix de Todó augmentés des de 700.000 fins a 800.000 euros i la seua variable del 35 al 50 per cent, i un altre el 13 d’octubre del 2010, que va reportar 12.000 euros més a Todó.

L’exministre afirma que “s’ha fet justícia” amb l’absolució

L’expresident de CatalunyaCaixa i exministre Narcís Serra es va mostrar ahir “molt content” al conèixer la sentència que l’absol en el cas dels augments de salari que es van aprovar el 2010 a l’antiga cúpula d’aquesta entitat. “S’ha fet justícia”, va dir. “El judici va anar molt bé, i tothom havia declarat molt bé i el Banc d’Espanya havia declarat molt bé, a favor”, va afirmar Serra. Així mateix, el seu advocat, Pau Molins, va valorar que la sentència absolutòria de la confirma que la gestió durant la Presidència del seu client va ser “absolutament transparent”. Per la seua banda, l’exdirector general de l’entitat Adolf Todó no va fer declaracions als mitjans.

tracking