SEGRE

El Suprem no es planteja suspendre el judici davant d'un possible avançament electoral

La façana del Tribunal Suprem.

El Suprem diu que banc i client s'han de repartir les despeses de la notariaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem no té previst suspendre el judici del "procés" en el cas que hi hagi un avançament electoral després del fracàs aquest dimecres al Congrés dels Pressupostos del 2019, encara que el procés penal pugui coincidir amb plena campanya. Fonts jurídiques han informat a Efe que el tribunal no es planteja decretar la suspensió el judici que va començar dimarts passat contra dotze líders independentistes catalans i que es prolongarà almenys uns tres mesos, tot i que encara és aviat per descartar res.

Recorden que no hi ha cap llei que obligui els tribunals a suspendre els judicis en campanya electoral i precisen que no solen fer-ho, com indica el precedent del judici pel cas ERO que va coincidir en la seua fase final amb les passades eleccions andaluses.

El que sí que és costum als tribunals és evitar dictar sentència en ple període electoral per evitar així que la decisió pugui influir en el debat polític.

El debat sobre si el tribunal del "procés" podria suspendre el judici es va obrir ahir després del rebuig de l’oposició als pressupostos generals de l’Estat de 2019, presentats per l’Executiu de Pedro Sánchez, que obria la porta a un avançament electoral. Referent a això, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va admetre ahir que sense Pressupostos la legislatura s’escurça, però va assenyalar que les dates i el moment "només el té el president del Govern al cap".

tracking