SEGRE

PANORAMA

ERC creu que si el PSOE avança comicis és perquè confia a guanyar

El PDeCAT dubta de les urnes a la primavera, en ple judici del procés || Quim Torra insta Pedro Sánchez a negociar i a no governar “contra Catalunya”

Carles Campuzano conversa amb Joan Tardà ahir al Congrés dels Diputats.

Carles Campuzano conversa amb Joan Tardà ahir al Congrés dels Diputats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’Esquerra Republicana (ERC) al Congrés, Joan Tardà, no veu inconvenient en el fet que Pedro Sánchez pugui continuar governant malgrat que han tombat els Pressupostos Generals del 2019 i considera que, si finalment avança les eleccions, serà perquè entén que el PSOE les guanyarà. En declaracions al Congrés després de la derrota del Govern en la votació de Pressupostos, va lamentar que el Govern del PSOE hagi donat per trencat el diàleg amb els independentistes, ja que considera que el PSOE “ha arriat banderes, s’ha plegat a la dreta i s’ha perdut aquesta oportunitat”. Segons la seua opinió, els socialistes “han agafat por i s’han atemorit”, cosa que li sembla “un mal presagi”. “No se’n pot anar a encarar els reptes que tenim amb una esquerra tan atemorida i plegada a les pors i amenaces de la dreta”, va reblar.

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, veu “discutible” en termes polítics que Pedro Sánchez pugui cridar a les urnes aquesta primavera, en ple judici del procés, si bé va recalcar que aquesta és una decisió que l’hi correspon prendre exclusivament. El president, Quim Torra, va defensar que els partits independentistes han rebutjat per coherència tramitar els Pressupostos i van demanar a Pedro Sánchez que dialogui amb la Generalitat encara que no hagi rebut suport als comptes. Per al president, el rebuig dels comptes públics presentats pels socialistes que van certificar ahir els grups d’ERC i el PDeCAT presentant una esmena a la totalitat demostra “que no es pot governar contra Catalunya”.

Malgrat aquestes opinions, el portaveu del PNB a la Cambra Baixa, Aitor Esteban, havia demanat a les formacions d’ERC i PDeCAT que no “s’enroquessin en paraules o gestos” i que “elevessin la mirada” per tramitar els Pressupostos. Va carregar contra PP i Ciutadans al dir que “els hauria estat igual un relator o un càntir amb aigua fresca” per fer-se una foto amb Vox, que “no ha estat obra de paparazzis”.

tracking