SEGRE

Forn assegura que la DUI que va votar el Parlament va ser una "declaració política"

Forn assegura que la DUI que va votar el Parlament va ser una

Forn assegura que la DUI que va votar el Parlament va ser una "declaració política"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Interior Joaquim Forn ha assegurat aquest dijous que ni ell ni cap membre del Govern van donar una "ordre política" als Mossos d’Esquadra perquè "incomplissin" les seues funcions de policia judicial i permetessin la celebració de l’1-O. En l’interrogatori per part de l’Advocacia de l’Estat, representada per la lletrada Rosa María Seoane, Forn ha ressaltat que tots els comissaris dels Mossos han acreditat en les seues declaracions judicials que no van rebre cap ordre política per poder fer el referèndum ni cap instrucció política per part del govern de Carles Puigdemont perquè "incomplissin" les seues funcions de policia judicial.

"No se’ls va demanar que deixessin de fer les seues funcions per adherir-se a una decisió política", ha indicat Forn, que ha tornat a distingir entre el seu suport polític al referèndum i la seua funció com a titular d’Interior, ja que en aquest àmbit va insistir davant dels Mossos d’Esquadra que la seua funció era actuar com a policia judicial i complir les resolucions de la Fiscalia i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Seoane ha replicat que li semblava "difícil d’entendre" aquesta duplicitat, ja que no comprenia com Forn podia demanar als Mossos d’Esquadra que complissin les ordenis judicials per incomplir el que el Govern havia ordenat, per poder celebrar el referèndum. L’exconseller ha insistit llavors que no hi va haver interferències a la tasca policial.

tracking