SEGRE

Forn al·lega que els Mossos van complir totes les ordres judicials per a l'1-O

Ha diferenciat entre el seu suport polític al referèndum i la seua actitud al capdavant de la consellería d’Interior

Joaquim Forn, en un moment de la seua declaració a Suprem.

Forn al·lega que els Mossos van complir totes les ordres judicials per a l'1-OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Interior Joaquim Forn ha al·legat aquest dijous davant del Tribunal Suprem que els Mossos d’Esquadra van complir totes les instruccions de la Fiscalia i les ordres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per impedir la celebració del referèndum de l’1-O. En resposta a la Fiscalia en el judici al "procés", Forn ha diferenciat entre el seu suport polític al referèndum i la seua actitud al capdavant de la consellería d’Interior, departament que va assumir el 14 de juliol del 2017, a poc més de dos mesos de l’1-O, després de la dimissió de Jordi Jané, partidari que els Mossos d’Esquadra es limitessin a complir i fer complir la llei.

El fiscal Fidel Cadena ha recordat a Forn, que s’enfronta a una petició de 16 anys de presó, que quan va assumir la consellería el llavors director dels Mossos Albert Batlle també va dimitir després de sostenir que la policia catalana havia de complir la llei i no separar-se d’ella. "És una opinió que jo comparteixo", ha replicat Forn, que ha subratllat que els Mossos d’Esquadra van donar compliment "a totes" les instruccions de la Fiscalia i a les resolucions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per evitar la celebració del referèndum.

Cadena ha preguntat a Forn si va arribar al Govern perquè el seu antecessor, Jordi Jané, no estava d’acord amb la via unilateral i la celebració de l’1-O, una vegada ja havia estat suspès pel Constitucional, en una crisi a l’executiu de Carles Puigdemont del qual també van sortir les exconselleres Neus Munté i Meritxell Ruiz, substituïdes per Jordi Turull -també jutjat- i Clara Ponsatí -fugida a Escòcia.

Forn ha rebutjat la "interpretació" de la Fiscalia, en afirmar que ni Jané ni Munté i ni Ruiz no van justificar la seua sortida del Govern pel seu rebuig de l’1-O i ha ressaltat que els tres van acabar votant en el referèndum.

La rèplica de Forn ha originat algunes rialles entre el públic, davant del que el president del tribunal, Manuel Marchena, ha advertit que si els assistents continuaven fent exclamacions els expulsaria de la sala.

tracking