SEGRE

Junqueras: "Votar no és un delicte, impedir-ho per la força, sí"

L’exvicepresident de la Generalitat afirma que es considera "un pres polític"

Junqueras, sobre l'autodeterminació:

Junqueras, sobre l'autodeterminació: "Ho seguirem intentant després del judici"RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ha manifestat aquest dijous en la seua declaració com a acusat en el judici del "procés" que "votar no és un delicte" i, en canvi, "impedir-ho per la força" sí ho és. Junqueras s’ha pronunciat en aquests termes en les respostes a la seua defensa, ja que ha refusat a contestar a les acusacions. "Votar no és un delicte", ha dit fins en quatre ocasions el dirigent d’ERC, que ha recordat que el legislador va despenalitzar la celebració de referèndums. "Treballar pacíficament per la independència de Catalunya no és un delicte", ha afegit Junqueras, que ha insistit. "Res del que hem fet no és un delicte".

Per contra, ha lamentat l’ús de "la força" per impedir la votació l’1-O, una cosa que no havia ocorregut el 2014 durant la consulta del 9-N.

D’altra banda, Junqueras ha dit aquest dimecres en el judici del "procés" que en aquests moments es considera "un pres polític". "En aquests moments em considero un pres polític", ha assegurat Junqueras en resposta a una pregunta del seu advocat Andreu Van der Eynde, després de negar-se a declarar a les acusacions per considerar que està acusat per les seues idees i no pels seus fets.

Junqueras ha optat per declarar en castellà, una cosa que "és un plaer" després d’"un any i mig de silenci forçat".

tracking