SEGRE

L'hora dels acusats: Declara Junqueras

Fiscalia sol·licita una pena de 25 anys de presó per un delicte de rebel·lió agreujada amb malversació

L'hora dels acusats: Declara Junqueras

L'hora dels acusats: Declara JunquerasEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dos primeres jornades dedicades a les qüestions prèvies, el judici del procés sobiranista català al Tribunal Suprem arriba aquest dijous a un dels moments més esperats: les declaracions dels acusats, el primer d’ells l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras.

El president del tribunal, Manuel Marchena, ha citat les parts a les deu del matí després d’escoltar en la primera jornada del judici les al·legacions de les defenses i en la segona la resposta de les acusacions.

És el torn dels interrogatoris, que, segons expliquen fonts jurídiques, la Fiscalia pretén començar amb el de Junqueras, considerat el màxim responsable de l’ocorregut d’entre els que se sentin a la banqueta dels acusats, atès que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont és a Bèlgica. De fet, sol·licita per a ell una pena de 25 anys de presó per un delicte de rebel·lió agreujada amb malversació, en tant que l’Advocacia de l’Estat demana que se'l condemni a 12 anys de presó per sedició i malversació.

En presó preventiva des del 2 de novembre de 2017, se'l considera principal promotor del "procés" dins del Govern català i responsable últim de la preparació i execució de l’1-O. Després de la declaració de Junqueras, està previst que es produeixi la de Joaquim Forn, exconseller d’Interior i, com a tal, màxim responsable dels Mossos durant els fets que es jutgen. El seu interrogatori podria produir-se avui mateix.

El llistat previst indica que després de Forn declararan, per aquest ordre, l’exconseller de Presidencia Jordi Turull; el de Relacions Institucionals i Exteriores Raül Romeva; el de Territorio Josep Rull; la de Treball i Asuntos Sociales Dolors Bassa; la de Governació, Administracions Públiques i Vivienda Meritxell Borràs; el de Justicia Carles Mundó i el de Territori, Cultura i Empresa Santi Vila.

Finalitzat el torn dels exconsellers, la Fiscalia vol interrogar l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i al president d’Ómnium, Jordi Cuixart, i, finalment, a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

tracking