SEGRE
Les frases de Junqueras

Les frases de JunquerasEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras s’ha presentat en el judici del "procés" com un "pres polític" a qui es persegueix per les seues "idees" i no pels seus "fets", ha afirmat que "mai, mai, mai" es va exercir la violència al camí cap a la declaració d’independència i ha assegurat: "Estimo Espanya i a la gent d’Espanya".

Aquestes són les principals frases de Junqueras en el primer tram de la seua declaració, que ha durat 65 minuts i en la qual només ha respost a les preguntes de la seua defensa:

- "En aquests moments em considero un pres polític".

- "Entenent que estic en un judici polític, això és el que jo entenc, i entenent també que sóc un representant electe i que em dec als meus votants, no contestaré a les preguntes de les acusacions".

- "Ja que jo no renunciaré a les meues conviccions democràtiques i entenc que les acusacions no deixen de perseguir-me per això, crec que em trobo en una situació d’indefensió en el sentit que estic convençut que se m’acusa per les meues idees i no pels meus fets".

- "Res del que hem fet no és delicte, absolutament res". "Votar no és un delicte, impedir-ho per la força, sí". "Treballar pacíficament per la independència de Catalunya no és delicte".

- "Ningú no pot tenir cap dubte sobre el fet que sempre hem rebutjat la violència, qualsevol forma de violència. (...) "Mai, mai, mai, mai", ha respost quan se li ha preguntat si la violència era una opció per aconseguir la independència.

- "Ho he dit moltes ocasions: Estimo a Espanya i a la gent d’Espanya i la llengua i la cultura espanyola. Ho he dit moltes vegades perquè és veritat".

- "És evident que això no es resol posant la gent a la presó".

- "Les nostres propostes de trobar una solució política segueix absolutament vigent". "Intentem asseure’ns en una taula de diàleg en la qual la cadira que hi ha davant sempre aquesta buida, sempre, i trasllada la seua responsabilitat als tribunals".

- "Abans que demòcrates som bones persones i estem convençuts que la nostra obligació és atendre als millors possibles a les necessitats de cada ciutadans (...) i això és el que ens porta a ser independentistes".

- Sobre el dret d’autodeterminació: "Sempre ho hem intentat i ho continuarem intentant sigui quin sigui el resultat d’aquest procés".

- "És un plaer parlar en castellà perquè em dóna l’oportunitat de dirigir-me a la ciutadania espanyola després d’un any de silenci forçat", afirma.

tracking