SEGRE

ESNOTICIA

“Som davant d'un judici penal amb totes les garanties”

Segons l’Advocacia de l’Estat || Diu que parlar de la vulneració de drets dels presos “és una visió lluny de la realitat”

Rosa María Seoane.

Rosa María Seoane.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap del penal de l’Advocacia de l’Estat, Rosa María Seoane, es va oposar ahir a les al·legacions de les defenses sobre vulneracions de drets fonamentals i va apuntar que el judici es fa amb “totes les garanties”. “És un judici penal amb totes les garanties i no mereix cap altra qualificació”, va manifestar, i va sostenir que el que es jutja són “fets que encaixen en el supòsit de diferents delictes”.

Seoane també va defensar la secretària d’Estat responsable de la campanya Espanya Global, Irene Lozano, que va parlar de “condemnats”. Unes declaracions que, segons les defenses, vulneren el dret a la presumpció d’innocència. Segons va assenyalar Seoane, com que parlava en anglès a la CNN i no és llengua materna, es va haver “de contextualitzar”. Per explicar-ho, ho va comparar amb les queixes dels advocats per la traducció al català.

A més, va afegir que s’està donant compliment “a tot el que es preveu a l’ordenació jurídica”, i va criticar la petició d’algunes defenses, com la de Cuixart. Aquestes retreien a l’Advocacia que es personés per un suposat delicte de malversació i hagi acabat acusant també per sedició. Al llarg de la intervenció, Seone va anar rebatent els arguments de la defensa. Pel que fa a la vulneració de drets que sosté la defensa dels independentistes presos, va afirmar que “és una visió lluny de la realitat, som aquí perquè s’han produït uns fets que encaixen en el supòsit d’un delicte”. Quant al judici i a les crítiques sobre aquest de la defensa i líders sobiranistes, va afegir que està aconseguint “totes les garanties”. “Es tracta d’un judici penal amb totes les garanties i no mereix cap altra qualificació”, va dir.

L’Advocacia de l’Estat, que depèn directament del ministeri de Justícia, acusa per malversació tots els membres de la Generalitat i, únicament als empresonats de sedició. A diferència de l’acusació popular, exercida per part de Vox, i la fiscalia, no planteja acusacions per rebel·lió. De fet, aquest organisme va rellevar el cap de penal Edmundo Bal, que sí que apostava per la rebel·lió.

tracking