SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

La trama de Zaplana va cobrar 4,3 milions de l’impulsor de La Finca

La Guàrdia Civil afirma que se’ls va gastar en joies, cotxes i pisos

Eduardo Zaplana.

Eduardo Zaplana.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’informe sobre el cas Erial de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i Anticorrupció afirma que la trama de societats de l’expresident valencià, Eduardo Zaplana, va cobrar 4,3 milions d’euros de mà del promotor de la urbanització de luxe La Finca, segons va publicar ahir El Confidencial.

Aquests milions els van blanquejar el 2007 amb la societat mercantil Costera del Glorio i procedien de l’empresa Urbanizadora Somosaguas, una mercantil ja extingida, propietat del promotor Luis García Cereceda, un dels impulsors de La Finca. L’empresa de Zaplana, administrada per un dels testaferros Joaquín Barceló, no va tornar a facturar una quantitat tan elevada i abans tampoc ho havia fet. Els pagaments declarats per la firma anaven dedicats a joies, cotxes i pisos.

Així mateix, el ciutadà sirià que va entregar el full de ruta del cas Erial a l’exgerent d’Imelsa, autodenominat ionqui dels diners, Marcos Benavent, va declarar a la jutge que va veure com a aquest se li “desencaixava la cara” al veure els documents.

En un altre ordre de coses, el BBVA té fins dilluns per presentar a l’Audiència Nacional la documentació sobre els treballs que hauria estat realitzant per al banc l’excomissari jubilat i empresonat, Manuel Villarejo. Així mateix, el jutge va acordar ahir arxivar la causa sobre Juan Carlos Garcés, el responsable del Punto Neutro Judicial del Consell General del Poder Judicial, la firma del qual apareixia en una sèrie de consultes d’informació privada que Villarejo va utilitzar en un dels seus projectes.

tracking