SEGRE

ESNOTICIA

PSOE, PP i Cs demanen a l’Eurocambra que vetin la conferència de l’expresident

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diputats europeus del PSOE, del PP i de Cs van sol·licitar ahir al president del Parlament Europeu, el conservador italià Antonio Tajani, que veti la conferència programada a la institució per dilluns que ve, a càrrec de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’actual, Quim Torra.

Tots dos han estat convidats per l’Eurocambra per dos membres de la Plataforma per al diàleg UE-Catalunya, el flamenc nacionalista de l’NV-A Ralph Packet i l’eurodiputat i exministre d’Exteriors eslovè Ivo Vajgl.

Els eurodiputats critiquen que Puigdemont es presenti com a president “legítim” de Catalunya, “usurpant la denominació d’un càrrec del qual va ser legalment destituït” pel Govern central. La queixa se suma a la primera denúncia presentada la vigília per l’eurodiputat liberal espanyol Enrique Calvet, que reclama que s’impedeixi l’entrada a Puigdemont per ser un “escapat” de la justícia espanyola i per la possibilitat que la seua presència representi un “risc per a la seguretat de tothom”. Així mateix, l’eurodiputat popular, Estaban González Pons va demanar el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que busqui una “fórmula jurídica” perquè Puigdemont sigui aturat si va a la seu del Parlament Europeu.

tracking