SEGRE

Les eleccions generals seran el 28 d'abril

Sánchez demana una "nova majoria" parlamentària per treure urgències socials

El president del Govern, Pedro Sánchez

El president del Govern, Pedro SánchezEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres la dissolució de les Corts i la convocatòria d’eleccions generals per al proper 28 d’abril. Així ho ha avançant Sánchez en una compareixença al Palau de la Moncloa després d’una reunió extraordinària del Consell de Ministres.

Sánchez ha cridat a conformar una "nova majoria parlamentària per tirar endavant urgències socials" en la pròxima legislatura, després d'anomenar a les urnes el 28 d'abril.

Sánchez ha defensat que en vuit mesos el seu Executiu sempre ha tingut un "full de ruta clar" que incloïa l'aprovació de pressupostos: "Digui'm clàssic, però sense pressupostos un no pot governar", ha dit.

El president ha justificat el seu anunci d'eleccions en què "entre no fer res" i continuar governant amb el pressupost prorrogat de Mariano Rajoy i "donar la paraula als espanyols" prefereix la segona opció perquè Espanya ha "de continuar avançant i progressant".

En la compareixença a Moncloa Sánchez ha explicat que aquesta és la "clara disjuntiva" a què s'ha enfrontat el seu Govern i ell com a president en les últimes hores, després d'haver "bloquejat" el Congrés els seus pressupostos.

tracking