SEGRE

REGNE UNIT JIHADISME

Una jove que es va unir a l’EI sol·licita tornar al Regne Unit

Va fugir a Síria quan tenia 15 anys amb 2 escolars més || L’Aràbia Saudita lamenta la seua inclusió a la llista negra de la CE

Imatge de la jove a l’aeroport quan va fugir el 2015.

Imatge de la jove a l’aeroport quan va fugir el 2015.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les tres escolars britàniques que el febrer del 2015 se’n van anar a Síria per unir-se a l’Estat Islàmic (EI), en un cas que va commocionar el Regne Unit, no lamenta la seua fugida i vol tornar al seu país perquè està embarassada. En una entrevista publicada ahir a The Times, Shamima Begum, de 19 anys, va parlar per primera vegada a Síria sobre la seua vida amb l’EI i va explicar que va veure “caps decapitats” en cubells d’escombraries, però va ser una cosa “que no em va molestar”, va afegir. Begum, del barri londinenc de Bethnal Green, va abandonar el país quan tenia quinze anys amb Amira Abase, també de 15 anys, i Kadiza Sultana, que aleshores tenia 16 anys però que pel que sembla va morir en territori sirià en un bombardeig rus. L’adolescent va parlar amb un periodista del rotatiu en un camp de refugiats a Síria i va dir que té un embaràs avançat, per la qual cosa vol tornar al seu país per donar a llum. Segons va relatar, va tenir dos fills més a Síria però tots dos van morir pel que sembla per desnutrició.

El febrer del 2015, les tres noies van viatjar des de l’aeroport londinenc de Gatwick amb destinació a Turquia després de dir-li als seus pares que sortien de casa per fer un tomb. Segons Begum, dies després d’arribar a Síria ella es va casar amb un jove holandès de vint-i-set anys que s’havia convertit a l’islam i va estar amb ell fins fa dos setmanes, quan van abandonar la localitat de Baghuz, l’últim territori de l’EI a l’est sirià. Al relatar la seua vida a Síria, la jove va dir que es va tractar d’“una vida normal, la vida que ells [els radicals islàmics] mostren als vídeos de propaganda. És una vida normal”. L’EI ha perdut la major part del territori que controlava, inclosos Mossul a l’Iraq i Al-Raqqa a Síria, encara que els combats continuen al nord-est sirià.

Va assegurar que va veure “caps decapitats” en cubells de brossa, però “no em va molestar”

Per la seua banda, l’Aràbia Saudita va lamentar ahir que se l’hagi inclòs en una nova llista de països amb deficiències en les estratègies contra el blanqueig de diner i el finançament del terrorisme elaborada per la Comissió Europea (CE).

tracking