SEGRE

ESNOTICIA

El Govern creu que Sánchez ha “fracassat”

Artadi insisteix que als socialistes els ha faltat “valor” i adverteix que Espanya serà “ingovernable” mentre no es resolgui el “problema polític” amb Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, va considerar ahir “un fracàs” l’Executiu socialista després que Sánchez anticipés les eleccions generals al 28 d’abril. En aquest sentit, Artadi va subratllar que la caiguda del Gabinet del PSOE es deu a la falta de “coratge” per abordar el conflicte amb Catalunya. A més, va augurar que Espanya serà “ingovernable” mentre no afronti el “problema polític” de l’autodeterminació de Catalunya.

D’altra banda, la portaveu del Govern també va manifestar que les forces independentistes han d’aconseguir “la màxima força possible” a Madrid després d’aquests comicis. En la mateixa línia, el diputat d’ERC Joan Tardà va subratllar la importància d’aconseguir una victòria electoral el 28 d’abril per reclamar “diàleg i autodeterminació” al nou inquilí de la Moncloa. “El republicanisme té una obligació: guanyar les eleccions i, una vegada guanyades, tornar a dir-li al món i a la societat espanyola que només hi ha una sortida, el diàleg, la negociació i contemplar en aquesta negociació un referèndum d’autodeterminació”, va explicar. Per la seua part, Gabriel Rufián, company de files de Tardà al Congrés, va emfatitzar que “serem un dic, un front contra el feixisme”, alhora que va considerar “dels nostres” tots els antifeixistes, “és igual la bandera que tinguin al balcó o al cor”.

Per la seua banda, el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, va anunciar que la coalició impulsada per Carles Puigdemont per a les eleccions catalanes del 21-D es presentarà també a aquests comicis. No obstant, no va aclarir si confluirà o no amb el PDeCAT que, com va avançar el seu president, David Bonvehí, també serà present en aquesta cita electoral.

En paral·lel, la diputada de la CUP al Parlament, Natàlia Sànchez, va indicar que les eleccions anticipades són un símptoma de la “crisi democràtica” que travessa l’Estat que, al seu entendre, viurà en una “inestabilitat permanent” mentre no reconegui l’autodeterminació de Catalunya.

tracking