SEGRE

PROCéS

Torra promet anar fins el final i assumir les conseqüències de fer República

El president demana "coratge, valentia i compromís" als independentistes

Torra promet anar fins el final i assumir les conseqüències de fer República

Torra promet anar fins el final i assumir les conseqüències de fer RepúblicaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dissabte "coratge, valentia i compromís" als independentistes i ha garantit que arribarà "fins el final", assumint "totes les conseqüències" del mandat que afirma que té per "fer República".

Una vegada superada la primera setmana del judici al Tribunal Suprem a la cúpula del "procés", Torra ha assegurat a Molló (Girona) que denunciarà "a tot el món, on sigui" la "causa repressiva" contra la independència de Catalunya, ja que és "una idea tan legítima, tan pacífica i tan democràtica com qualsevol altra."

"Nosaltres tenim un mandat, el mandat és fer República i nosaltres continuarem per aquest camí amb totes les conseqüències, fins el final", ha promès Torra.

El president català ha agraït el suport rebut per part dels independentistes i els ha demanat "coratge, valentia i compromís" davant de "els mesos que vindran".

Malgrat el veto del Parlament Europeu a la intervenció que volia oferir juntament amb l’expresident Carles Puigdemont, Torra ha anunciat que, encara que no els deixin entrar a la cambra, dilluns denunciarà a Brussel·les la "causa repressiva" contra l’independentisme.

Quim Torra ha visitat aquest dissabte la localitat de Molló, on ha presidit diversos actes amb motiu de la commemoració del 80 aniversari de la retirada de les tropes republicanes i el final de la Guerra Civil i ha recorregut a peu un tram d’aquesta ruta.

tracking