SEGRE

PANORAMA

ANC i Òmnium demanen fer de l’1-O un “bumerang contra l’Estat”

Paluzie i Mauri proposen aprofitar la situació per lluitar contra la repressió || L’AMI demana als alcaldes que els municipis se sumin a la vaga de dijous

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural van cridar ahir durant la manifestació a Barcelona a fer del judici de l’1-O un “bumerang contra l’Estat” i “no normalitzar la repressió”.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va titllar el judici de l’1 d’octubre de “vergonyós” i va apuntar que no “hauria d’haver existit si l’Estat fos una democràcia”. “Hem de convertir-ho en una oportunitat”, va insistir. Paluzie va celebrar que la gent hagi tornat a sortir al carrer, i que estigui mobilitzada i “no normalitzant aquest judici de la vergonya”.

En declaracions als periodistes durant la manifestació contra el judici de l’1-O a Barcelona, va defensar que estan convertint el judici “en una oportunitat, amb mobilització i internacionalització que reforça la causa de l’autodeterminació” de Catalunya. També va destacar que aquesta protesta és una lluita col·lectiva i que representa “la unió entre el Parlament, el Govern i la gent mobilitzada”, i ho va comparar amb l’1 d’octubre, que va definir com la gran victòria i la base fundacional de la república catalana.

Per la seua part, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va assegurar que la manifestació a Barcelona és un “mur humà contra la ultradreta” i la intolerància.

Mauri va dir que estava cridada a la mobilització “el 80 per cent de la gent de Catalunya que no vol repressió, que no vol violència, que no vol que hi hagi presos polítics”.

Per la seua part, el vicepresident d’Òmnium Cultural va declarar que es manifesten per dir que l’autodeterminació “no només no és un delicte, sinó que és un dret”, i que continuaran mobilitzant-se.

En aquest sentit, va demanar al president del Govern, Pedro Sánchez, que sigui “valent” i insti l’Advocacia de l’Estat a “retirar les mentides” contra els líders independentistes jutjats actualment al Tribunal Suprem.

Per la seua banda, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va demanar als alcaldes catalans que dijous que ve “busquin la fórmula” per afegir-se a la convocatòria de vaga general i s’aturi el país. El president de l’entitat, Josep Maria Cervera va dir durant els parlaments de la manifestació que malgrat la sensació que no s’avança i que el camí es fa llarg, “moltes coses es mouen” i més quan “anem tots a l’una”.

tracking