SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS

Sánchez demana mobilització per evitar una “involució de 40 anys”

Afirma que “si la dreta ens posa un cordó sanitari, els espanyols el trauran el 28-A” || Casado diu que el PP ha frenat la “venda” d’Espanya a l’independentisme

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, a Sevilla.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, a Sevilla.PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Pedro

Sánchez

, va fer una crida ahir a la mobilització de tota l’esquerra “contra les tres dretes”. D’aquesta manera, vint-i-quatre hores després d’haver anunciat la convocatòria d’eleccions generals anticipades per al 28 d’abril, en un acte de partit a Sevilla,

va acusar el Partit Popular de Pablo Casado de voler “involucionar quaranta anys el conjunt de la societat espanyola”. Així mateix, va advertir que “si les dretes ens posen un cordó sanitari, els espanyols el trauran amb el seu vot”. D’altra banda, es va comprometre a aprovar el subsidi per a aturats majors de 52 anys i el nou règim de cotització per als cuidadors no professionals abans que acabi la legislatura i malgrat no haver aconseguit aprovar els pressupostos. Juntament amb Sánchez, la líder dels socialistes andalusos, Susana Díaz, va demanar una “majoria sòlida” el 28-A perquè Sánchez “no depengui de ningú” i pugui fer des de la Moncloa “el que no li han deixat fer”. També des del PSC, el seu secretari general, Miquel Iceta va advocar per la mobilització de l’electorat per evitar que la dreta pugui conformar un Executiu Francoenstein. A més, Iceta va arremetre contra els independentistes per haver “traït” els interessos de Catalunya amb el veto als comptes generals. Així mateix, la delegada del Govern a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, va alertar que el 28-A “hi ha dos opcions, o el trifachito o un Govern construït sobre el PSOE”.

D’altra banda, des de Saragossa, el líder del PP, Pablo Casado, va reivindicar que “gràcies als populars s’ha frenat la venda d’Espanya als independentistes”. A més, va afirmar que ja tenen “pla” per dirigir Espanya i va defensar la “fiabilitat” del seu partit davant altres formacions que estan “en el seu primer vol”, en al·lusió a Ciutadans. Arran d’això, la líder del partit taronja a Catalunya, Inés Arrimadas, va augurar que el 28-A es posarà fi al sanchisme i al bipartidisme.

D’altra banda, la diputada d’Units Podem Noelia Vera va subratllar que “sortim a guanyar” perquè “davant la por i l’immobilisme, és necessari construir una Espanya de drets socials, serveis públics de qualitat i espais democràtics per a l’entesa”.

Tardà insinua que no repetirà com a cap de llista d’ERC el 28 d’abrilEl diputat d’ERC Joan Tardà va obrir ahir la porta a no presentar-se com a cap de llista de la formació liderada per Oriol Junqueras a les eleccions del 28 d’abril. “No crec que em toqui tornar a presentar-me al Congrés”, va manifestar. Així mateix, va retreure a Sánchez que s’hagi “jugat al casino” el futur de l’Estat i va advertir que, si “les coses van malament” pel resultat electoral, “haurem de tornar a la resistència”. No obstant, va indicar que “anem pel bon camí”. D’altra banda, el líder del PDeCAT David Bonvehí va explicar que el seu partit es presentarà a les eleccions “amb la fórmula que garanteixi més unitat”. Arran d’això, el secretari general de la Crida, Toni Morral, va apostar per una llista unitària d’independentistes i comuns perquè, segons el seu parer, també estan “en risc” la democràcia i els drets fonamentals.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, a Sevilla.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, a Sevilla.PSOE

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, a Sevilla.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, a Sevilla.PSOE

tracking