SEGRE

POLÍTICA

Torra: "Espanya no pot governar contra Catalunya"

"tornem a somriure", assegura

Torra:

Torra: "Espanya no pot governar contra Catalunya"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit aquest diumenge als partits polítics espanyols que escoltin "la veu dels catalans" i, en aquest sentit, ha advertit que "Espanya no pot governar contra Catalunya".

Torra ha llançat aquest avís a Sabadel, on ha intervingut en un acte per commemorar el centenari de la Colla de Sabadell, un grup d’intel·lectuals liderat per Joan Oliver, Francesc Trabal i Armand Obiols, partidaris de la independència de Catalunya.

Quim Torra ha assegurat que la Colla de Sabadell lluitava per tenir un "país lliure" i reivindicar el dret a l’autodeterminació de Catalunya, i ha indicat que cent anys després la situació es manté igual.

"Torno a reivindicar que no es pot governar contra Catalunya. Espanya no pot governar contra Catalunya. Han d’escoltar la veu dels catalans", ha exclamat.

Sobre la manifestació de dissabte en contra del judici al "procés", a què, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, van assistir unes 200.000 persones, Torra ha afirmat que no només va servir perquè "mig milió" de catalans sortissin al carrer, sinó que va suposar un "canvi d’actitud dels catalans".

"Tornem a somriure. Arran de la manifestació d’ahir he decidit esborrar la paraula 'endarrere'. Ja no val anar cap enrere, esborrem aquesta paraula del diccionari", ha recomanat.

tracking