SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Sánchez adverteix que l'abstenció “pot donar la victòria a l'extremisme”

Sánchez adverteix que l’abstenció “pot donar la victòria a l’extremisme” || Casado afirma que “s’ha d’elegir entre la unitat d’Espanya o el caos” i Rivera es veu “preparat” per guanyar

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, en un acte de partit a Mèrida.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, en un acte de partit a Mèrida.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer diumenge després que es fes pública la decisió del president del Govern, Pedro Sánchez, d’anticipar les eleccions generals el van aprofitar els líders dels principals partits per anar escalfant motors de cara a la cita electoral del 28 d’abril. Sánchez, a Mèrida, va apel·lar un dia més a la mobilització de la ciutadania per evitar el triomf dels partits de dreta. “L’abstenció pot donar el triomf a l’extremisme”, va assegurar el també líder dels socialistes. Així mateix, va aprofitar per carregar una altra vegada contra Partit Popular i Ciutadans, a qui va retreure la deriva “ultradretana”. “La dreta es lliga a la ultradreta amb la mateixa corda del cordó sanitari que posen al PSOE”, va manifestar. En aquest sentit, va advocar per una Espanya “de tothom” davant la “crispació” que, al seu entendre, busquen populars i taronges. Sánchez va rebre el suport del president extremeny, Guillermo Fernández Vara, que va reivindicar el vot “segur” per al PSOE perquè “no traïm i som garantia de progrés”.

Per la seua banda, a Madrid, el líder del PP, Pablo Casado, va asseverar que, a les eleccions del 28-A, els ciutadans hauran d’elegir “entre la unitat nacional o el caos”. “Aquesta campanya electoral tracta de quina Espanya volem. Si volem apostar per la Constitució, per la defensa de la llei, de la unitat nacional, o pel caos”, va explicar. Així mateix, es va felicitar d’“haver enxampat Sánchez venent Espanya als seus enemics”. Igualment, va reivindicar el PP com el partit que ha forçat les eleccions i que ha evitat que l’Estat “s’arruïnés per tercera vegada”. En sintonia amb Casado, el secretari general dels populars, Teodoro García-Egea, va advertir a Sánchez que el marcaran de prop fins al dia de les eleccions. “Sánchez se n’anirà de Moncloa, però no li deixarem que en aquests dos mesos faci més mal”, va remarcar.

El PSOE es reivindica com el vot “segur” i es defineix com a “garantia de progrés” per a Espanya

D’altra banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, es va dir que es veia “preparat” per “guanyar i governar “ a Espanya. “Assumeixo el repte de ser president”, va manifestar en un acte a Barcelona en el qual va aprofitar per presentar la seua candidatura a les primàries del partit taronja. A més, també va carregar durant la intervenció contra la política del Govern central amb Catalunya. En aquest sentit, va exigir a Pedro Sánchez que aclareixi “si respecta les decisions dels tribunals o concedeix indults” als líders de l’independentisme.

El líder dels taronges també va reivindicar la bandera rojigualda com a símbol d’“igualtat” i de la “unitat” de tots els espanyols.

La segona enquesta encara dóna més força als ultres, que entrarien al Congrés amb entre 43 i 46 escons. Per la seua banda, Ciutadans pujaria fins als 44 o 47 seients, mentre que el PP cauria fins al voltant dels 75 diputats, seixanta menys dels que té ara.

Per la seua part, els socialistes es quedarien amb 115 o 117 diputats i Units Podem amb 36 o 39.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, en un acte de partit a Mèrida.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, en un acte de partit a Mèrida.EUROPA PRESS

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, en un acte de partit a Mèrida.

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ahir, en un acte de partit a Mèrida.EUROPA PRESS

tracking