SEGRE

POLÍTICA

El lleidatà Josep Borrell, possible cap de llista del PSOE a les europees

"Ja ho veurem, depèn de la seua disposició", ha reconegut el ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos

Cunillera:

Cunillera: "Borrell és una persona honrada"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit dels Socialista Europeus (PES) celebra aquest cap de setmana a Madrid el seu "kick off campaign" o engegada de campanya, sense que el PSOE hagi decidit encara qui encapçalarà la seua llista al Parlament Europeu i a l’espera que el ministre Borrell digui si està disposat a fer-ho ell.

"Ja veurem, depèn de la seua disposició", ha reconegut el ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, sobre la possibilitat que Borrell sigui el candidat.

Ábalos, que ha confirmat que els socialistes espanyols es presentaran sense cap de llista al "PES Congress" o convenció dels socialistes europeus, ha assegurat que "la decisió no està presa", mentre ha adreçat paraules d’elogi cap a Borrell.

"Tot el que pugui dir d’ell és bondadós, és una persona molt important en el nostre projecte i continua treballant de ministre", ha apuntat.

La trobada dels socialdemòcrates, que se celebrarà els dies 22 i 23 de febrer, i en el qual intervindrà com a amfitrió el president del Govern, Pedro Sánchez, el PSOE hi acudirà amb la representació que té actualment, encapçalada pel seu portaveu Iratxe García, ha explicat Ábalos.

La convenció del PES, que reunirà caps de Govern i líders progressistes d’Europa, servirà per llançar el manifest comú amb què els socialistes es presentaran a les eleccions del 26 de maig.

Sánchez i el candidat socialista a presidir la Comissió Europea, Frans Timmermans, presentaran aquest manifest comú, "Un nou contracte social per a Europa", en l’acte de clausura que se celebrarà dissabte 23 al madrileny teatre Coliseum.

tracking