SEGRE

El PSOE guanyaria les eleccions europees, segons un sondeig

L’enquesta del Parlament Europeu dóna 16 eurodiputats als socialistes espanyols

L'hemicicle del Parlament Europeu.

El PSOE ganaria les eleccions europees, segons un sondeigEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els socialistes del PSOE guanyarien les eleccions europees a Espanya i aconseguirien 16 escons, mentre que el desembarcament del partit d’ultradreta VOX a l’Eurocambra es materialitzaria amb 6 eurodiputats, segons la primera projecció d’escons publicada aquest dilluns pel Parlament Europeu. Els socialistes espanyols augmentarien la seua representació de 14 a 16 eurodiputats i passarien a ser el principal partit espanyol a l’hemicicle europeu, que després de la recomposició per la sortida del Regne Unit a través del "brexit" donarà a Espanya 59 escons davant els 54 actuals.

Per la seua part, els conservadors del PP aconseguirien 15 escons (els mateixos que el 2014) i li seguiria Ciutadans amb 12 eurodiputats (que obtindria la pujada més important, ja que en les últimes europees en va obtenir 2).

Unidos Podemos perdria un escó respecte a 2014 i obtindria 9 eurodiputats.

Per la seua part, ERC obtindria només un eurodiputat i el PDeCAT i el PNB cap, encara que aquestes dades no preveuen les coalicions electorals i el seu resultat conjunt (PDeCAT tindria un 1,4 % i PNB 1,1 % dels vots en la circumscripció única espanyola de les europees).

Segons aquest sondeig de projecció del futur Parlament Europeu, els actuals grans grups parlamentaris europeistes de l’Eurocambra -populars, socialdemòcrates i liberals- continuaran sent els majoritaris a l’hemicicle resultant d’aquestes eleccions que se celebren el 26 de maig vinent.

Els euròfobs se situarien al voltant dels 150 escons, molt lluny de poder bloquejar una Eurocambra que en la pròxima legislatura tindrà 705 escons.

tracking