SEGRE

CATALUNYA

ERC avisa a Sánchez que Espanya és "ingovernable" sense escoltar Catalunya

Ho ha dit la portaveu lleidatana d’ERC, Marta Vilalta

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha advertit al president del Govern, Pedro Sánchez, que "sense escoltar" a Catalunya i buscar "una resposta política", "l’Estat és ingovernable", i li ha retret "la seua covardia" en renunciar al diàleg "per les pressions del tripartit de la dreta".

En la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió permanent d’ERC, Vilalta ha explicat aquest dilluns que el seu partit encara les eleccions generals del 28 d’abril amb voluntat "de guanyar al règim del 78" sense renunciar a l’objectiu de l’autodeterminació de Catalunya i, alhora, ser "un dic de contenció contra l’auge del feixisme i la ultradreta".

La portaveu republicana s’ha mostrat molt crítica amb Pedro Sánchez, de qui ha dit que constaten "com la seua covardia l’ha portat a trencar el diàleg amb el govern català i a preferir una convocatòria electoral anticipada".

Según Marta Vilalta, els líders del PSOE "continuen estant acomplexats i pressionats per una dreta cada vegada més ultra que aconsegueix els seus objectius" ja que fa una setmana els partits de la dreta es van manifestar en contra del diàleg i a favor d’unes eleccions, "i han aconseguit ambdues coses".

"Li ha faltat valentia política i això ha provocat la greu irresponsabilitat d’haver-se aixecat de la taula de diàleg", i això malgrat que hi ha enquestes que indiquen que la majoria d’espanyols estan a favor del diàleg, ha recordat.

"De bon començament, a les primeres pressions rebudes del tripartit de la dreta espanyola, el Govern del PSOE ja ha renunciat al mateix", ha lamentat Marta Vilalta abans de llançar una advertència a Pedro Sánchez sobre els possibles resultats electorals.

La lleidatana Marta Vilalta, nova portaveu d'ERC

La lleidatana Marta Vilalta, nova portaveu d'ERCSEGRE

tracking