SEGRE

TRIBUNALS BANCA

“El Banc d’Espanya va avalar les provisions de Bankia”

Afirma l’exconseller José Manuel Fernández Norniella || Va sortir de l’entitat perquè sense Rato “el projecte no tenia sentit”

Norniella (e), ahir, a l’arribar a l’Audiència Nacional.

Norniella (e), ahir, a l’arribar a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici per la sortida a borsa de Bankia es va reprendre ahir amb la declaració de l’exconseller de l’entitat i exsecretari d’Estat de Comerç José Manuel Fernández Norniella, que va insistir a assenyalar el Banc d’Espanya pels problemes que es van derivar posteriorment d’aquesta operació. Així, Norniella va assegurar que “ni el Banc d’Espanya, ni Europa, ni el ministeri d’Economia i Hisenda” van objectar res sobre les provisions disposades per Bankia per cobrir deterioraments. A més, va assenyalar que totes les decisions preses eren “controlades i avalades per 11 inspectors” del Banc d’Espanya, fet que, com a conseller, li proporcionava “una garantia profunda”.

D’altra banda, Norniella va afirmar que el Banc d’Espanya va ser l’“inductor” del procés d’integració de les set caixes que van originar Bankia.

D’altra banda, l’exconseller de l’entitat va manifestar que va dimitir del seu càrrec després de la sortida de Rodrigo Rato de la presidència perquè “vaig entendre que sense Rato el projecte no tenia sentit”. Així mateix, va admetre que és “molt difícil d’explicar” la seua arribada al consell de Bankia malgrat no tenir la formació financera adequada. Tanmateix, va negar que la seua entrada a l’òrgan directiu estigués relacionada amb la relació d’amistat que l’unia amb Rato.

tracking