SEGRE

JUDICI AL PROCéS

Segona setmana del judici: Arriba el torn de Turull

L’exconseller sí que té previst contestar a totes les parts, inclosa la Fiscalia

Segona setmana del judici: Arriba el torn de Turull

Segona setmana del judici: Arriba el torn de TurullEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem encara aquest dimarts la segona setmana del judici del "procés" amb el torn de l’exconseller de Presidencia Jordi Turull, que obre una ronda d’interrogatoris de diversos membres del Govern de la Generalitat que va presidir Carles Puigdemont.

Després que la Sala sentís la setmana passada Oriol Junqueras i a l’exconseller de Interior Joaquim Forn, Turull serà el següent en declarar en la quarta jornada del judici, en la qual és possible que també li toqui a l’exconseller d'Exteriors Raül Romeva.

En representació de l’Executiu de Quim Torra, està previst que acudeixin a l’alt tribunal l’actual consellera de Presidència, Elsa Artadi, i el d’Acció Exterior, Alfred Bosch; també ho farà la portaveu d’ERC al Parlament, Anna Caula; la diputada catalana de JxCat Gemma Geis i per part del PDeCAT, la diputada en el Congreso Míriam Nogueras.

A diferència de l’exvicepresident, Turull sí que té previst contestar a totes les parts, inclosa la Fiscalia, a excepció de l’acusació popular que exerceix Vox, segons fonts de la seua defensa.

Qui va ser un dels homes forts del Govern de Puigdemont, en presó preventiva des del mes de març passat, s’enfronta a una petició fiscal de 16 anys de presó per rebel·lió agreujada amb malversació, mentre que l’Advocacia de l’Estat rebaixa el delicte a sedició i malversació, i sol·licita 11 anys i mig de presó.

Turull, del PDeCAT, haurà de respondre sobre el paper clau en el "procés" que li atribueix la Fiscalia com a titular de la Consellería de Presidència, des de la qual es va organitzar la publicitat de l’1-O i la logística de la votació a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, que depenia del seu departament.

El passat 22 de març, un dia abans de tornar a presó per ordre del jutge Pablo Llarena, l’exconseller de Puigdemont es va sotmetre sense èxit a una votació d’investidura com a president de la Generalitat, a proposta de JxCAT.

Després, està previst que declari Raül Romeva, exconseller d’Exteriors, que afronta la mateixa pena que Turull i que comparteix defensa amb Oriol Junqueras, per la qual cosa és probable que segueixi la seua estratègia de negar-se a respondre les acusacions.

El ministeri públic li atribueix el lideratge de la campanya exterior del Govern per legitimar el "procés" internacionalment, mitjançant el Diplocat -que la Fiscalia considera un "lobby" per difondre el missatge independentista a l’estranger- i les delegacions catalanes a l’exterior.

tracking