SEGRE

Turull: "Els ciutadans de Catalunya no són ovelles ni gent militaritzada"

L'exconseller de Presidència de la Generalitat Jordi Turull en un moment de la seua declaració al Tribunal Suprem.

Turull: "Els ciutadans de Catalunya no són ovelles ni gent militaritzada"RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Presidència de la Generalitat Jordi Turull ha carregat aquest dimarts contra "expressions" sentides de la Fiscalia que són "una autèntica falta de respecte" perquè "els ciutadans de Catalunya no són ovelles ni són gent militaritzada". Turull s’ha referit així en la quarta sessió del judici del "procés" que se celebra al Tribunal Suprem, acusat d’un delicte de rebel·lió pel qual s’enfronta a 16 anys de presó.

En un moment del seu interrogatori, ha aprofitat una pregunta del fiscal Jaime Moreno per retreure-li que aquests dies ha sentit "alguna expressió en to acusatori" que li sembla que és "una autèntica falta de respecte als ciutadans de Catalunya". I ha asseverat: "Els ciutadans de Catalunya no són ovelles ni són gent que aquesta militaritzada. La gent sigui independentista o no, d’esquerres o de dretes, la gent té criteri".

Segons la seua opinió, "es parla de la gent amb un sentit que és desconèixer absolutament el moviment independentista, que va de baix cap a dalt i hi ha partits polítics i entitats que volen recollir aquest sentiment i donar-li sortida política, pacífica i democràtica, com no pot ser de cap altra manera".

Davant de la seua resposta, el president del tribunal Manuel Marchena ha intervingut per advertir-li que "respongui d’alguna manera" però "no aprofiti el torn d’interrogatori per fer judicis de valor, sobre la correcció, desmesura o notícies de premsa" perquè "ja tindrà dret a desfogar-se en el torn d’última paraula".

tracking