SEGRE
Comença el judici del 'procés' al Tribunal Suprem

Comença el judici del 'procés' al Tribunal SupremRTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala del Tribunal Suprem que jutja a la cúpula del "procés" ha acordat accelerar el judici en les properes setmanes, afegint sessions que no estaven previstes per al proper mes de març, amb les eleccions generals del 28 d’abril vinent en perspectiva. El president de la sala, Manuel Marchena, ha anunciat aquest dimecres a les parts alguns canvis al calendari previst per al judici, amb la qual cosa les tres primeres setmanes de març hi haurà sessió també els dilluns, a més dels dimarts, dimecres i dijous, programats, inicialment.

El tribunal ha decidit accelerar el desenvolupament del judici, una setmana després que el president del Govern, Pedro Sánchez, convoqués eleccions generals per al proper 28 d’abril, a les quals seguiran les municipals i autonòmiques del 26 de maig. De fet, la sala va acordar aquest dimarts assenyalar per a la setmana vinent les declaracions de l’expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy, l’expresident català Artur Mas i el president del Parlament, Roger Torrent, entre altres polítics citats com a testimonis, amb la intenció d’allunyar-los de la campanya electoral de les generals del 28 A.

Marchena ha precisat aquest dimecres que el propòsit de la sala és acabar aquesta setmana les declaracions dels acusats per iniciar la setmana vinent les testificals, i ha advertit que si s’allarguen podrien ajornar-se a un altre dia, encara que ha garantit que divendres vinent no hi haurà sessió.

tracking