SEGRE

POLíTICA

Sánchez veu Rivera com el líder "del canvi de jaqueta permanent"

Penúltima sessió de control a l'Executiu abans de les eleccions del 28 d’abril

Sánchez veu Rivera com el líder

Sánchez veu Rivera com el líder "del canvi de jaqueta permanent"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat el líder de Ciudadanos, Albert Rivera, d’haver entrat en política per "liderar el canvi de jaqueta permanent" mentre que el PSOE al que ha vingut és a "liderar el canvi".

Sánchez, en la penúltima sessió de control a la qual se sotmet abans de les eleccions del 28 d’abril i en l’última pregunta que respon a Rivera, ha portat a col·lació "la foto de Colon amb Casado i Abascal", ironitzant sobre les milions de jaquetes que el líder taronja ha de tenir al seu armari.

"Diumenge passat va deixar la jaqueta de suposat liberal i se n’ha posat una que fa olor de naftalina, la de la ultradreta," ha criticat.

Amb manifesta indignació, Sánchez ha carregat una altra vegada contra Rivera per ratificar que Ciutadans no arribarà a cap pacte postelectoral amb Sánchez ni amb el PSOE, deixant entreveure la seua preocupació per aquesta decisió.

"Posarà, res més i res menys, que un cordó sanitari a un partit que porta 140 anys servint a Espanya", ha exclamat, un partit -ha recordat el president- que "ha tirat endavant", entre altres mesures, la llei de violència de gènere, el matrimoni homosexual, la llei de l’avortament "i ha liderat el final del terrorisme al País Basc".

Quin concepte té de la democràcia, ha preguntat Rivera, que està excloent no el PSOE o Sánchez, sinó milions d’espanyols que voten socialisme. "Té una concepció de la democràcia excloent", ha subratllat.

Rivera ha provat de portar-lo al seu terreny, sense èxit, perquè el president digui clarament abans de la cita electoral si negociarà "amb Torra, Rufián i Puigdemont" una taula de diàleg amb un mediador sobre "els 21 punts inacceptables" plantejats pel president de la Generalitat.

També volia saber si Sánchez ha previst indultar els "colpistes" del "procés", una vegada siguin condemnats, dos preguntes a què Sánchez no s’ha referit en la seua resposta.

Amb un to també bastant dur, Rivera ha afirmat que es va posar en política "perquè no hi hagi presidents com vostè, perquè ningú no presideixi un Govern pactat amb els que volen trencar el país" i perquè els que han intentat acabar amb la democràcia "no tinguin una ganga de president".

"Senyor president, oblidi’s de qualsevol pacte que no passi pels separatistes i populistes" perquè Cs, ha advertit, formarà un Govern que mai no negociï "amb els colpistes".

Una vegada més, el cap de l’Executiu ha tornat a retreure a Rivera que li plantegi qüestions que no són en la pregunta registrada, que en aquesta ocasió demanava al president una valoració "de les noves circumstàncies que es presenten en la situació política d’Espanya".

Sánchez veu Rivera com el líder

Sánchez veu Rivera com el líder "del canvi de jaqueta permanent"EFE

tracking