SEGRE

PANORAMA

Aturada majoritària en ajuntaments i una part dels centres educatius i anul·lats 15 trens

Es preveuen talls de carreteres i piquets davant de centres de treball a les comarques de Lleida || Cancel·len actes culturals i quaranta estudiants de la UdL es tanquen a l’edifici del Rectorat

Estudiants de la UdL, ahir a la nit en assemblea, abans de dormir al Rectorat.

Estudiants de la UdL, ahir a la nit en assemblea, abans de dormir al Rectorat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga general convocada per avui amb motiu del judici als líders independentistes pel referèndum de l’1-O i convocada per la Intersindical-CSC serà secundada avui per la majoria d’ajuntaments governats pel PDeCAT i ERC a Lleida (sumen 194 dels 231 consistoris). També part dels centres educatius se sumaran a la vaga, mentre que en transport públic ja s’han anul·lat 15 trens. Als serveis mínims en escoles, instituts i ajuntaments se’ls haurà de sumar els previsibles talls de carreteres i els piquets davant dels centres de treball. A més, els CDR han convocat protestes durant el matí, així com marxes lentes.

Així mateix, una quarantena d’estudiants de la UdL van passar la nit de dimarts i la d’ahir en una sala del Rectorat per preparar la vaga d’avui. L’aturada de país també ha provocat la cancel·lació d’actes culturals com l’espectacle de Col·lectiu Free’t al Cafè del Teatre, mentre que entitats esportives com el Lleida Esportiu va anunciar que les oficines del club romandran tancades.

Els consistoris oferiran serveis mínims i Unió de Pagesos tancarà les seues oficines per la vaga d’avui

En aquest sentit, els consistoris de Tàrrega, Solsona i Alcarràs van anunciar ahir que secundaran l’aturada de país amb serveis mínims (vegeu SEGRE d’ahir) i els de Sant Guim de Freixenet, Agramunt, Castellserà o la Fuliola estaran tancats. A la Paeria de Lleida faran vaga els grups del PDeCAT, ERC, el Comú i la Crida-CUP. A més a més, l’equip de govern de la Diputació (PDeCAT i Unió) també farà vaga i no hi haurà actes oficials dels diputats. Els consells oferiran transport escolar i menjador per als alumnes que vulguin assistir a classe, com és el cas de la corporació comarcal de l’Urgell, informa Segre Tàrrega.

El CDR de les Borges ha convocat un esmorzar popular i una marxa lenta a la tarda, mentre que Òmnium Pallars organitza una manifestació unitària a Sort com la que ja es va celebrar el 3 d’octubre de 2017 (després de la celebració del referèndum). A més, Tàrrega per la Independència va demanar que no es dugui a terme cap activitat comercial ni de gestió.

Finalment, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va informar que el tren de la Pobla oferirà serveis mínims (vegeu les claus), mentre que els trens de rodalies i regionals funcionaran al 33% durant tot el dia. De moment, ahir ja s’havien cancel·lat 15 trens amb parada o sortida a Lleida entre regionals, Avant i Intercity. Per la seua part, entitats agràries com Unió de Pagesos o la Cooperativa del Camp de Térmens faran un tancament de les seues dependències.

Espot, Port Ainé i Boí no poden garantir l’obertura al 100%

L’obertura durant el dia d’avui de les estacions d’esquí d’Espot, Port Ainé i Boí Taüll està en l’aire com a conseqüència de la vaga. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que gestiona les dos primeres, va anunciar ahir que “no es podrà garantir l’obertura de la totalitat de les instal·lacions durant tot el dia” perquè “dependrà de les adhesions dels treballadors a les aturades convocades”, segons van apuntar fonts de FGC.

Estudiants de la UdL, ahir a la nit en assemblea, abans de dormir al Rectorat.

Estudiants de la UdL, ahir a la nit en assemblea, abans de dormir al Rectorat.AMADO FORROLLA

tracking