SEGRE

TRIBUNALS

Vila atribueix la DUI a la "pressió de les xarxes socials"

Vila atribueix la DUI a la

Vila atribueix la DUI a la "pressió de les xarxes socials"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller Santi Vila ha assegurat que el 25 d’octubre es va adormir convençut que es rebutjava la via unilateral, però que davant de "el clima de tensió" de l’endemà, el Govern "no va saber gestionar això emocionalment" i va acabar cedint "a la pressió de les xarxes socials" per proclamar la DUI.

Vila, acusat d’un delicte de malversació i un altre de desobediència pel qual la Fiscalia demana 7 anys de presó, s’ha referit així en la sisena sessió del judici del "procés" que se celebra en el Tribunal Suprem.

L’exconseller ha explicat que a meitat d’octubre "es va iniciar una aproximació amb interlocutors polítics, religiosos i del món de l’empresa, que de bona fe, sense cap interès espuri, volien evitar el despropòsit, que això acabés malament."

Ha volgut deixar clar que el va dur a terme "per ordre de Puigdemont" i "amb ple coneixement d’alguns membres del govern i dirigents del meu partit, perquè hi havia molt més moderat i centrista en els dos governs que el que de vegades es relata".

I que estaven, ha dit, "molt molt compromesos en intentar buscar la manera d’encarrilar el que semblava un conflicte institucional impropi dels nostres temps moderns".

I així va ser, segons ha dit, que es va ficar al llit el 25 d’octubre "amb aquesta sensació de pau interior" que ho havien aconseguit i que "no prendrem cap decisió unilateral".

Vila estava convençut que "no s’anava a fer cap tipus de declaració que, encara que fos només formal o política, pogués resultar ofensiva o inflamatòria". Pensava que se n’anaven a eleccions.

"Creiem que ho hem aconseguit, no només jo, molts dirigents del govern i també per part del govern d’Espanya", ha afegit Vila en relació que 25 d’octubre, una nit que "m’acompanyarà tota la vida perquè em va acabar costant la carrera política".

Perquè l’endemà "el clima exterior era tan fort" que "la cosa es va torçar" en conèixer-se aquest acord, al qual s’havia arribat sense publicitat, discretament. Va ser llavors quan va trucar a Puigdemont.

"Li vaig dir, jo que m’he donat la mà amb alts responsables del PP, del PSOE, que he donat la meua paraula que compliríem...som aprenents de mag davant de la pressió de les xarxes socials i si no som capaços de gestionar emocionalment això, jo sentint-lo molt me’n vaig i dimiteixo", ha manifestat.

tracking