SEGRE

TRIBUNALS PARTITS

Un jurat popular declara no culpables els sis acusats d'espiar càrrecs del PP

Imatge de dos dels acusats, absolts ahir, al costat del seu advocat.

Imatge de dos dels acusats, absolts ahir, al costat del seu advocat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jurat popular de l’Audiència Provincial de Madrid seleccionat per al judici de l’espionatge polític a exalts càrrecs del PP de Madrid va declarar ahir la innocència dels sis acusats per un delicte de malversació de cabals públics.

En la lectura del veredicte, el portaveu del tribunal del jurat va declarar no culpables dels fets delictius sobre els quals van ser acusats l’exdirector de Seguretat Sergio Gamón; Miguel Castaño, José Oreja, José Antonio Coronado i José Manuel Pinto. Tots van ser considerats innocents per unanimitat del jurat menys Gamón i Castaño, que va ser per majoria.

Amb el veredicte, es posa fi a un procediment judicial que mai no ha arribat a “la veritat”, segons alguns dels acusats. Malgrat la retirada dels seguits, Alfredo Prada i Manuel Cobo, el judici va seguir endavant amb les acusacions del PSOE i de la Comunitat de Madrid, en les conclusions de les quals van afirmar que els fets havien quedat acreditats amb la pràctica de la prova en la vista oral. Tres dels absolts del cas de l’espionatge polític a Madrid van anunciar a través del seu lletrat que emprendran accions legals perquè durant deu anys han dit “barbaritats” de manera “malintencionada” i amb “mala fe” contra les seues persones.

tracking