SEGRE

SOCIETAT POBRESA

El desnonament de quatre famílies a Madrid acaba amb sis detinguts

Imatge d’una protesta contra els desnonaments.

Imatge d’una protesta contra els desnonaments.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mobilització veïnal no va poder evitar ahir que quatre famílies fossin desnonades dels seus habitatges ubicats al número 11 del carrer d’Argumosa, al madrileny barri de Lavapiés, i en què sis persones van ser detingudes al provar d’impedir-ne l’execució.

Uns 200 veïns i activistes es van concentrar davant de l’edifici, que s’havia convertit en un símbol de la lluita contra els desnonaments a la capital, en què vivien de lloguer les quatre famílies, entre les quals hi ha un nadó d’un mes i una jove discapacitada.

Els agents de la Policia Nacional van accedir a l’interior de l’immoble per executar els desnonaments, entre crits de “vergonya, vergonya!, “Les cases són per a la gent” o “Mesures socials i no policials”.

Es dóna el cas que el Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de l’ONU havia exigit suspendre el desnonament a tres dels quatre habitatges mentre examinava els casos o s’atorgava a les famílies en qüestió “un habitatge alternatiu adequat”.

Finalment, dos de les famílies desnonades se n’aniran a una pensió, una altra a una plaça hotelera i una quarta s’instal·larà amb familiars.

D’altra banda, la portaveu del Govern central, Isabel Celaá, va assegurar que la Policia va complir el seu deure en aquests desnonaments però ha estat la política la que “no ha arribat a temps” per evitar un “nou drama”.

tracking