SEGRE

POLÍTICA CATALANA

El Govern central i el PP carreguen contra Arrimadas por ir a Waterloo

L’expresident està disposat a “una entrevista cordial” que ella descarta || La líder de Ciutadans a Catalunya podria ser cap de llista al Congrés per Barcelona

Visita - El president de la Generalitat, Quim Torra, es va reunir ahir amb l’exlehendakari Juan José Ibarretxe a Agullana (Alt Empordà). Ibarretxe va assegurar que Euskadi “plora les penes del poble català” i que “les dos cases estaran s ...

Visita - El president de la Generalitat, Quim Torra, es va reunir ahir amb l’exlehendakari Juan José Ibarretxe a Agullana (Alt Empordà). Ibarretxe va assegurar que Euskadi “plora les penes del poble català” i que “les dos cases estaran s ...ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va ser ahir en boca de tots pel seu viatge a Waterloo i possible visita a l’expresident Carles Puigdemont. Segons la direcció del partit taronja, Arrimadas sí que farà el viatge, però no es reunirà amb l’expresident. Sobre això, la ministra portaveu del Govern, Isabel Celaá, va qualificar d’“insensatesa” el viatge, i va acusar el partit de buscar una confrontació que “només beneficia” els radicals. Celaá va insistir que aquesta decisió només ajuda a la “internacionalització de la tensió”. “Insistir en la retòrica de la confrontació només beneficia els radicals i internacionalitza la tensió”, va dir.

El líder del PP català, Alejandro Fernández, també la va acusar de “legitimar” un “pròfug de la Justícia”. Al seu entendre, aquesta decisió del partit taronja és “una barbaritat” i un “despropòsit”. Des del PP estatal, la portaveu del grup al Congrés, Dolors Montserrat, va recriminar que Arrimadas vagi de viatge a Waterloo, però “no es va atrevir a presentar-se a la investidura”, després d’haver guanyat a Catalunya. “Mai una victòria no va servir per a tan poc”, va asseverar.

Ciutadans, d’altra banda, va desafiar Puigdemont a “obrir la porta” de la seua casa de Waterloo perquè la seua companya pugui dir-li “a la cara” tot el que no s’ha “atrevit a dir Pedro Sánchez”. Arrimadas pretenia reunir-se amb Puigdemont per “recordar-li que la república no existeix i que no és president de res, simplement un pròfug de la Justícia”. A tot això, Puigdemont la va convidar a reunir-se amb ell i va assegurar que està disposat a “mantenir una entrevista cordial” amb la líder de l’oposició. Davant de la negativa d’Arrimadas, Puigdemont va replicar amb ironia: “I com m’ho vol dir? Per telepatia? Per megafonia? Mira que ja és ben estrany això de fer 1.300 quilòmetres per anar a un lloc que no existeix per dir-li que no existeix...”.

El president del Parlament, Roger Torrent, va instar la líder dels taronges catalans que “truqui a la porta, entri i s’assegui a parlar” amb Puigdemont. El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, va veure “correcta” la visita, ja que creu que “ajuda a internacionalitzar que hi ha exiliats i presos polítics”. No obstant, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, li va aconsellar que si vol dialogar vagi “a la plaça Sant Jaume”, on hi ha el Palau de la Generalitat, i no a Waterloo.

D’altra banda, creix l’expectació davant de la possible marxa d’Arrimadas al Congrés, sent la cap de llista per Barcelona per a les generals del 28 d’abril. Qui va ocupar aquest lloc i l’actual portaveu del grup a la Cambra Baixa, Juan Carlos Girauta, va confirmar que serà el candidat de Toledo per a les primàries. Això aplana el camí per a Arrimadas. Al tancament d’aquesta edició, Ciutadans no s’havia pronunciat sobre l’afer.

tracking