SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Vox demana els noms de la gestió de violència masclista

Al·lega que molts d’ells no tenen prou capacitat per exercir || El PSOE denuncia una “purga” de la ultradreta

El líder de Vox a Andalusia, Francisco Serrano.

El líder de Vox a Andalusia, Francisco Serrano.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vox ha demanat al Parlament d’Andalusia les dades personals dels treballadors de les Unitats de Violència de Gènere que presten o han prestat serveis entre els anys 2012 i 2019.

El líder andalús de Vox, Francisco Serrano, jutge en excedència, va justificar aquesta demanda amb l’argument que “els jutges dicten sentències partint d’informes de professionals no qualificats i altament ideologitzats”.

Marín assegura que “en absolut” perillen les plantilles de les unitats de violència de gènere

D’aquestes resolucions judicials, va indicar en el seu compte de Twitter, “depèn la llibertat d’un acusat o el futur de nens”, i va afegir que “s’estan violant sentències d’Alts Tribunals que exigeixen la col·legiació”.

El partit d’extrema dreta, que compta amb 12 escons al Parlament andalús i és partidari de la derogació de la llei contra la violència de gènere, ha sol·licitat al Govern andalús, a través del Parlament autonòmic, els noms i cognoms de tots els treballadors de les unitats de Violència de Gènere entre els anys 2012 i 2019. La petició de Vox s’acull a l’article 7 del Reglament de la Cambra andalusa, que obliga el Govern andalús a facilitar la informació, encara que respectant la llei de Protecció de Dades.

El vicepresident de la Junta, Juan Marín, del qual depenen les polítiques quant a la violència de gènere, va assegurar que aquesta petició de Vox no farà que el seu partit es mogui “ni un mil·límetre” de la seua posició pel que fa a aquesta matèria, i va subratllar que “la plantilla que lluita contra la violència de gènere no perilla en absolut”.

Després de transcendir aquesta sol·licitud, la secretària general del PSOE andalús, Susana Díaz, va confessar el seu “estupor” i va assegurar que li ha “sonat a purga, a persecució i a altres temps que vaig pensar que mai no hauria de conèixer”.

El sindicat CCOO a Andalusia va advertir que no tolerarà una “caça de bruixes” contra els professionals que treballen a les Unitats de Violència de Gènere i va lamentar que s’estigui “ficant en dubte” la seua professionalitat.

tracking