SEGRE

Cuixart: "La meua prioritat ja no és sortir de la presó, sinó resoldre el conflicte"

Cuixart, declarant aquest dimarts al Suprem.

Cuixart: "La meua prioritat ja no és sortir de la presó, sinó resoldre el conflicte"RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat que les declaracions que va prestar davant del jutge d’instrucció Pablo Llarena estaven condicionades per la seua "voluntat de sortir de la presó al preu que fos", encara que la seua prioritat ja no és deslliurar-se de la presó sinó solucionar el conflicte català. Cuixart ha respost així al fiscal Jaime Moreno quan aquest es disposava a assenyalar una contradicció respecte a la seua declaració davant del jutge d’instrucció Pablo Llarena i les explicacions que ha donat aquest dimarts davant del Tribunal Suprem, en relació amb uns tuits d’Òmnium que cridaven a mobilitzar-se el 20 S. "Les meues declaracions davant del jutge d’instrucció estaven vinculades a una voluntat de sortir de la presó al preu que fora, sóc un pres polític", ha aclarit Cuixart.

No obstant això, el president d’Òmnium Cultural ha sentenciat que, "després de 550 dies a la presó", ara la seua prioritat ha deixat de ser sortir de la presó i ho és resoldre el "conflicte polític a Catalunya" al temps que "denunciar l’atac i la vulneració dels drets fonamentals a Catalunya i Espanya". "Llavors estava condicionat per un impacte emocional molt gran per l’ingrés a la presó", s’ha justificat Jordi Cuixart, que ha mantingut que està "convençut" de la seua innocència.

La intervenció de Cuixart ha estat tallada pel president de la sala, Manuel Marcheba, que li ha advertit que era suficient amb l’"explicació general" que havia donat per desmarcar-se sobre la seua declaració en instrucció i que aquesta qüestió ja la valoraria posteriorment la sala.

El president d’Òmnium, que afronta 17 anys de presó per un delicte de rebel·lió, ha proclamat llavors que, com ja va fer en instrucció davant de Llarena, continua "negant rotundament" que la societat civil exercís cap tipus de violència en el procés independentista.

tracking