SEGRE

Forcadell nega que dirigís "cap estratègia" cap a la independència

L’expresidenta del Parlament s’ha desvinculat del full ruta sobiranista

Forcadell nega que dirigís

Forcadell nega que dirigís "cap estratègia" cap a la independènciaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha assegurat aquest dimarts davant del Tribunal Suprem que no va participar ni va dirigir "cap estratègia" per aconseguir la independència de Catalunya, sinó que es va limitar a "complir" amb el seu càrrec a la cambra catalana. En reposada a l’interrogatori de la fiscal Consol Madrigal, Forcadell s’ha desvinculat del full ruta independentista i també del programa electoral de JxSí, coalició que la va encimbellar a la presidència del Parlament després de les eleccions del 27S del 2015.

"Jo no vaig participar ni vaig dirigir cap estratègia a la independència, em vaig limitar a complir amb el meu càrrec com a presidenta del Parlament. No fa falta ser jurista" per a això, ha afegit Forcadell, que va liderar l’ANC fins el maig del 2015 i va organitzar les primeres mobilitzacions independentistes multitudinàries.

Forcadell, que es va presentar a les eleccions del 27S com a independent a la llista de JxSí, ha afirmat que no va tenir "res a veure" amb el programa electoral de la coalició. "L’únic que tenia clar en aquell moment és que el qui ocuparia un càrrec és Artur Mas, que es preveia com a president" de la Generalitat, ha afegit. Segons l’acusada, fins una setmana abans que se celebrés el ple del Parlament en què va resultar elegida no va saber que anava a ser presidenta de la cambra catalana, ja que es "van estudiar altres noms" abans que el seu.

Preguntada per la fiscal sobre considera que JxSí va guanyar les eleccions del 27S, que la coalició va plantejar en clau plebiscitària, Forcadell ha apuntat: "home, li puc dir que pensàvem tenir majoria absoluta".

tracking