SEGRE

Forcadell porta al Tribunal d'Estrasburg la seua situació de presó preventiva

Forcadell porta al Tribunal d'Estrasburg la seua situació de presó preventiva

Forcadell porta al Tribunal d'Estrasburg la seua situació de presó preventivaRTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha presentat una demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) contra la seua situació de presó provisional, amb la qual cosa es converteix en la primera dels acusats pel "procés" que porta el seu cas a Estrasburg. Segons han informat fonts jurídiques, la defensa de Forcadell ha presentat la seua demanda al TEDH, quan el Tribunal Constitucional (TC) no ha resolt encara sobre el seu recurs contra el seu ingrés en presó preventiva, malgrat que la llei exigeix exhaurir la via judicial interna per acudir a la justícia europea. Fins ara, les defenses dels encausats pel procés no han pogut acudir al Tribunal d’Estrasburg, ja que el Constitucional encara no ha resolt sobre els recursos que van presentar, principalment sobre el seu ingrés a presó provisional i la suspensió dels diputats processats.

El mes de setembre passat, el Tribunal Constitucional va decidir denegar la suspensió cautelar de la mesura de presó provisional de Forcadell, però a l’espera de resoldre en sentència sobre el fons de la qüestió.

La defensa de Forcadell, tanmateix, considera que en pronunciar-se cautelarment sobre la presó de l’expresidenta del Parlament, el TC ja ho ha fet sobre el fons de l’assumpte, la qual cosa creu que obre la porta a poder presentar demanda a Estrasburg sense esperar que l’alt tribunal dicti sentència.

El Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg ha de decidir ara si admet la demanda presentada per Forcadell, d’acord amb el seu argument que la via judicial interna està exhaurida en el cas de la seua presó provisional.

tracking